Viktor Gotovac izbačen iz SDP-a

Viktor Gotovac izbačen iz SDP-a

Suspendiran i Davor Terzić

Predsjedništvo SDP-a je u utorak navečer izbacilo šefa zagrebačkog ogranka Viktora Gotovca iz stranke. Njegova je organizacija u petak donijela odluku o raskidu sporazuma s platformom Možemo!, a Predsjedništvo ga je zbog toga izbacilo iz stranke. Rasprava je trajala više od tri sata, a Gotovac je iz stranke izbačen gotovo jednoglasno, protiv je bila samo Sabina Glasovac, javlaja HRT.

Na dvije godine suspendiran je Davor Terzić, izvršni tajnik za središnju Hrvatsku.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je kako se suradnja s Možemo! – nastavlja, dok je oštro ocijenio potez gradske organizacije na čelu s Viktorom Gotovcem.

Vodstvo je naljutila činjenica da je Gradski odbor zagrebačkog SDP-a mimo znanja Iblerova trga i samog predsjednika stranke, donio odluku o raskidanju koalicijskog sporazuma s Možemo u Zagrebu, čime je Možemo! u Gradskoj skupštini ostalo bez većine.

“Iscrpljeni model upravljanja”

»Dosadašnji Sporazum Gradski odbor SDP Zagreb smatra iscrpljenim modelom u ostvarivanju nastojanja, predanosti i političkih odrednica SDP-a vezanih uz uspješno rješavanje štete i gradskih problema koji su nastali djelovanjem prethodnih administracija. GO SDP Zagreb predan je suradnji sa strankama koji istinskim i iskrenim zajedničkim i partnerskim pristupom nastoje djelovati na korist građana Grada Zagreba«, piše u objavi na službenoj Facebook stranici SDP-a.

 Isključenje Gotovca i Terzića predložio je šef SDP-a Peđa Grbin koji je Gotovca optužio za ucjenjivanje koalicijskog partnera. Poručio je kako je Gotovac stavio svoje osobne stranačke interese ispred interesa zajednice.

Viktor Gotovac je ranije pozvao sve članove SDP-a koji su na čelu radnih tijela u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, da podnesu ostavke. To su učinili Renato Petek i Dina Vasić dok se na taj poziv oglušila Davorka Moslavac Forjan i predsjednik Gradske skupštine Joško Klisović.

Gotovac: SDP ne smije biti zavod za zapošljavanje

»Neprihvatljivo da nas se zbog jednog radnog mjesta percipira da smo u suradnju s Možemo! ušli radi zbrinjavanja tj. zapošljavanja naših članova. Smatrajući da nemamo pravo na predsjednika Skupštine zbog izbornog rezultata, mi ćemo zatražiti da se to mjesto zamijeni jer smatramo da to mjesto pripada Možemo!. SDP nije niti smije biti zavod za zapošljavanje ili ”HDZ za siromašne”«, poručio je pak Viktor Gotovac u objavi koja je prenesena na Facebook stranici zagrebačkog SDP-a.

Gotovca na čelu zagrebačkog SDP-a u prijelaznom razdoblju, kao vršitelj dužnosti do novih izbora, trebao bi zamijeniti Branko Kolarić, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Andrija Štampar.

Na Gotovčevo mjesto u Gradsko skupštini dolazi Ivan Račan čiji je to izvorni mandat. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni