Vikend predstave u Centru mladih ribnjak

Vikend predstave u Centru mladih ribnjak

(S predstave »Presuda«)

U Centru mladih ribnjak u petak i subotu, 12. i 13. siječnja bit će održane dvije predstave od kojih je prva namijenjena djeci, dok je ona druga u organizaciji Hrvatskog centra za dramski odgoj i Mostarskog teatra mladih namijenjena odraslima.

U petak, 12. 1. s početkom u 19:30 sati održat će besplatna predstava Kao da se držimo za ruke, autorice Ivane Gudelj, u izvedbi Dječjeg kazalište Dubrava Narodnog sveučilišta Dubrava i Dramskog studija – Grupa H.

Predstava je nastala kao završna produkcija jedne od brojnih dramskih skupina Dramskog studija DKD, a mlade sudionike uvukla je u ozbiljnu životnu priču: Godišnjica je Filipove smrti te upoznajemo njegove roditelje, sestre, bivšu djevojku te djevojku kojoj je donirano njegovo srce. Otkrivaju se neke tajne, progovara se o temama koje su u obitelji dugo čuvane, pratimo kako mrtvi mogu u sjećanjima živjeti te koliko u istima živi mogu venuti.

Nakon predstave slijedi kratak razgovor.

Igraju: Iskra Jirsak, Ivana Kurelja, Laura Lipovšek, Hana Mahmuljin, Ivona Pisk, Matija Vukičević

Umjetničko-pedagoško vodstvo: Petar Atanasoski

(Za mladu publiku: 12 +)

U subotu, 13. 1. s početkom u 19:30 sati održat će se predstava Presuda: Tiha likvidacija Seada Đulića. Cijena ulaznice je 20 kuna.

Riječ je o interaktivnoj predstavi za odraslu publiku. Koristeći se brojnim artefaktima – sitnim predmetima, službenim i privatnim dokumentima, pismima, izjavama, fotografijama, člancima, presudama i odlukama i sl. – kao fragmentima, autor, uz pomoć publike, razvija i sklapa mozaičnu priču o pokušaju uništenja Mostarskog teatra mladih, kazališta osnovanog 1974., a danas posvećenog stvaranju mostova među razdvojenim stanovnicima, poglavito mladima, njihova podijeljenog grada. Predstava, nastala u vremenu potpune medijske blokade eMTeeMa i njegova umjetničkog voditelja, stvorena je kao obrana i u tom trenutku jedini javni odgovor na sva nasilja, laži, spletke i podmetanja kojima ga se pokušavalo uništiti.  (zg-m)