Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – zapad za očuvanje parka za pse

Vijeće gradske četvrti Novi Zagreb – zapad za očuvanje parka za pse

Zbog parka za pse, izgradnje parkirališta i trgovačkog centra preko zelene livade nasuprot benzinske pumpe ovog su ljeta održane brojne prosvjedne akcije

Sve zelene površine ostaju u Sigetu, jednoglasno je usvojeno na sjednici Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad u utorak. Na taj način Vijeće se izjasnilo i oko teme koja ovih dana u Novom Zagrebu izaziva mnogobrojne prijepore, a to je Park za pse Siget-Trnsko i najava prolaska nove prometnice kroz spomenuti park, ali i ostale zelene površine.

O ovom smo slučaju za mišljenje upitali i samog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića koji nam je utorak u sjedištu Gradske uprave na konferenciji za novinare odgovorio da je to pitanje za članove vijeća Gradskih četvrti i mjesnih odbora te zamolio da ga se »ne zamara psima u gradskim četvrtima«.

Jedan od vijećnika Mjesnog odbora Siget, Tomislav Vukoja (Zagreb je naš! – NL – ORaH – RF – Za grad), smatra kako je riječ o jako dobro što je gradonačelnik spustio odlučivanje na vijeća gradskih četvrti i mjesne odbore. Napomenuo je, međutim kako se zna da su takve odluke isključivo savjetodavnog karaktera. Podsjetio je kako je Vijeće mjesnog odbora Siget 2013. godine odbacilo izmjenu Generalnog urbanističkog plana za zelenu površinu kraj benzinske crpke, no sada je ondje raspisan natječaj za izgradnju trgovačkog poslovnog objekta. Rekao je kako će se tek vidjeti kakvu će odluku o tome VGČ.

O ovoj temi se oglasio i predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić (Stranka rada i solidarnosti – Zelena lista – Reformisti). Ističe kako je on osobno pred deset godina sagradio taj park 2008. godine, te ga je, kako kaže, i »osobno održavao«. Baturić smatra, dok god se ne bude nametnula potreba za izgradnjom prometnice, on će nastojati očuvati spomenuti park. Nadodaje kako je tada, kada je započeo s gradnjom parka za pse, dobio podršku i samog gradonačelnika. Tada mu je, naime rekao »kako je pitanje kad će ovuda prolaziti cesta« te je bolje da se taj park uredi za pse. Zaključio je, kako podržava inicijativu kolega iz Sigeta, no zaključuje kako je prometnica ondje bila predviđena još pred trideset godina.

Podsjećamo, oko teme parka za pse, izgradnje parkirališta i trgovačkog centra preko zelene livade nasuprot benzinske pumpe, ovog su se ljeta održale brojne prosvjedne akcije. Ostaje za vidjeti kako će se cijela stvar rasplesti.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni