Video koji oživljava atmosferu povijesnog Zagreba

Video koji oživljava atmosferu povijesnog Zagreba

»Trebalo je izrezati više od 1300 fotografija da se složi ovaj video te isto toliko puta uslikati današnje lokacije. A kako sam svaki kadar namještao sličicu po sličicu, to je nešto što te izludi, ali na kraju i razveseli kad vidiš animaciju«, objašnjava Ivanović

Već smo imali prilike vidjeti fotografije koje spajaju povijesne lokacije s novim okružjima u Zagrebu, a ovog ih je puta autor Ognjen Ivanović odlučio spojiti u originalan video.

Inspirirao ga je, kako nam kaže, rad čovjeka koji scene iz filmova spaja slikom u slici s današnjim trenutnim lokacijama, a zagrebačka kulturna, prirodna i povijesna ponuda je toliko bogata da fotografije nikako ne mogu ispasti loše.

»U studenom prošle godine uslikao sam prve fotografije koje su odmah pronašle svoju publiku. Kako se inače bavim videom i glazbom odmah sam krenuo pripremati i video verziju. Slikama Nekad i sad htio sam lagano uvesti ljude u cijelu tu priču i paralelno radio na videu koji sve to zaokružuje. U izradi su sudjelovali i Dragana Momčilović te Josip Šušnjar s kojim sam obilazio i snimao sve potrebne lokacije po Zagrebu«, otkrio nam je Ivanović.

»Trebalo je izrezati više od 1300 fotografija da se složi ovaj stop motion video te isto toliko puta uslikati današnje lokacije, gdje smo se na neke morali vraćati i par puta ne bi li dobili što bolju snimku. A kako sam svaki kadar namještao sličicu po sličicu, to je nešto što te izludi, ali i razveseli kad nakon tjedan dana vidiš dvije i pol minute animacije«, objašnjava Ivanović koji kaže kako stare fotografije pronalazi na internetu.

zg-nekad-i-sad-1Pitali smo našeg sugovornika sviđa li mu se više »stari« ili sadašnji Zagreb?

»Mislim da je svako vrijeme posebno na svoj način, duša grada ne može se promijeniti već su ljudi ti koji se mijenjaju pa dobijemo lažni privid grada u cijelosti. Golubovi su, recimo, isti nekad i sad, furaju svoj film i ne brinu za prolaznost vremena«, odgovara Ivanović.

Fotografije Nekad i sad objavljuje na Facebook profilu te na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Nemoguće je pratiti sve skinute fotke objavljene na drugim profilima, stranicama i portalima, ali neke imaju po čak sedam tisuća »lajkova«, i puno dijeljenja u samo par sati.

Projekt su pokrenuli bez ikakvih planova u vezi moguće zarade, a planova za budućnost ne nedostaje.

»Htio bi snimiti kratki film, razmišljam već pola godine, pišem scenarij, a i za YouTube imamo na čekanju par videa koje ćemo također uskoro završiti«, zaključuje autor ovog zabavnog kratkog filma kojeg možete pogledati u nastavku.

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni