Vida Demarin više nije zastupnica Gradske skupštine

Vida Demarin više nije zastupnica Gradske skupštine

USKOK sumnja da je Bandić pokušao utjecati na Demarin, zbog čega je ponovno završio u zatvoru

Zastupnica u  Gradskoj skupštini Vida Demarin s Nezavisne liste Milana Bandića, podnijela je ostavke na funkciju gradske zastupnice i na mjesto u Nadzornom odboru Zagrebačkog holdinga.

Nije htjela komentirati razloge takvog poteza no mediji nagađaju da je pritisak nakon ponovnog uhićenja gradonačelnika bio nepodnošljiv.

Njezina ostavka, zaprimljena u petak, odnosi se i na mjesto u skupštinskom Odboru za zdravstvo i Odboru za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Prema posljednjoj USKOK-ovoj optužbi, navodno je Bandić od Demarin tražio da potpiše kako umjetnine pronađene u njegovoj vikendici nisu njegovo vlasništvo, već donacija Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti čiji je osnivač gradonačelnik. Akademkinja Demarin bila je predsjednica upravnog odbora Zaklade te predstojnica Klinike za neurologiju KBC-a Sestre milosrdnice i svjetska stručnjakinja za cerebrovaskularne bolesti

U to je vrijeme gradonačelnik  izdvajao znatne iznose za Zakladu iz čega je proizašao Centar za prevenciju moždanog udara u KBC-u Sestre milosrdnice, gdje je Demarin radila gotovo cijeli radni vijek, piše tportal.

Na prošlim lokalnim izborima našla se na Nezavisnoj listi Milana Bandića koju su činile pretežito žene zavidnih životopisa te postala zastupnica u Skupštini Grada Zagreba.

Demarin je u međuvremenu iz javnog zdravstva prešla u privatno, a trenutno je medicinska ravnateljica Poliklinike Aviva u vlasništvu koncerna Agrokor Ivice Todorića.

Još nije poznato tko će preuzeti njezino mjesto u Gradskoj skupštini, a nagađa se o Josipu Petraču i Ivanu Šikiću s liste Milana Bandića. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni