Vesni Kusin odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti

Vesni Kusin odličje Viteza reda umjetnosti i književnosti

U Francuskome veleposlanstvu, u ponedjeljak 19. prosinca zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba Vesni Kusin uručeno je visoko francusko odličje “Viteza reda umjetnosti i književnosti”.

Odlikovanje za doprinos razvoju kulturnih odnosa Francuske i Hrvatske dodjeljuje Ministarstvo kulture i komunikacije Republike Francuske, a u čije ime ga je uručila veleposlanica Corinne Meunier.

“Sve što sam dosad radila na promicanju francuske kulture i umjetnosti u Hrvatskoj sam radila  čista srca, iz uvjerenja da je to dobro i da to treba činiti. Takvu sam kulturnu politiku vodila i kao ravnateljica Galerije Klovićevi dvori, a na isti način sam nastavila raditi i na funkciji zamjenice gradonačelnika”, rekla je Vesna Kusin napominjući kako za svoj rad u promicanju francuske kulture u Hrvatskoj nije očekivala nagradu.

“Radila sam to iz osobne sklonosti i iznimne ljubavi prema francuskoj umjetnosti. I upravo zato me ovo priznanje – odlikovanje Viteza reda umjetnosti i književnosti neizmjerno raduje”, istaknula je zamjenica Kusin.

(Zg-magazin)