Vesna Kusin preuzima upravljanje Zagrebom

Vesna Kusin preuzima upravljanje Zagrebom

Kusin je najavila da će pokušati samostalno upravljati Zagrebom, bez pomoći druge zamjenice ako Švaljek podnese ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika te se vrati u zastupničke klupe

Prema neslužbenim informacijama zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u četvrtak je povukao punomoć svojoj zamjenici dr. Sandri Švaljek te je gradonačelničke ovlasti prebacio na svoju drugu zamjenicu, Vesnu Kusin. Navodno je Bandić punomoć Vesni Kusin potpisao još jutros u remetinečkom zatvoru, a njegova odluka dostavljena je u poslijepodnevnim satima objema zamjenicama.

I Švaljek i Kusin su novinarima potvrdile da su od gradonačelnika Bandića dobile dokument kojim je za vrijeme svoje »privremene odsutnosti« Vesnu Kusin ovlastio za poslove vođenja Grada.

Prema prethodnim najavama Sandre Švaljek, za očekivati je da će ona dati ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika kako je ranije najavila. Ona o tome danas nije željele govoriti već je najavila da će se sutra obratiti javnosti. Kusin ja pak rekla da će joj prvi potez biti razgovor sa Švaljek. »Prvi je potez da nas dvije razgovaramo«, rekla je Kusin koja novinarima nije željela odgovoriti na pitanje hoće li njezini potezi više odgovarati Bandiću. Rekla je kako će se to tek vidjeti u budućnosti.

Kusin također nije htjela odgovoriti ni na pitanje hoće li ići na konzultacije u Remetinec, gdje je pritvoren Bandić zbog sumnje u financijske malverzacije na štetu grada. »Pustite me da sagledam situaciju i onda odlučim o svojim potezima«, poručila je.

No Kusin je najavila da će pokušati samostalno upravljati Zagrebom, bez pomoći druge zamjenice ako Švaljek podnese ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika te se vrati u zastupničke klupe u Skupštini.

Zamjenica Sandra Švaljek nije bila raspoložena za komentare situacije, ali je novinarima odgovorila koji će joj biti prvi potez: »Prvi potez? Dajem izjavu za novinare s obzirom da postoji veliki interes medija«. Nije odgovorila ni hoće li sutra podnijeti ostavku na dužnost zamjenice gradonačelnika. (B. J. / Hina)