Veseli božićni tramvaj počinje voziti od subote, 30. studenoga

Veseli božićni tramvaj počinje voziti od subote, 30. studenoga

Veseli božićni tramvaj neizostavni je dio bogate adventske ponude u gradu Zagrebu te će i ove godine uveseljavati naše najmlađe sugrađane i to od subote, 30. studenoga 2019. do 6. siječnja 2020. godine, doznajemo u ZET-u.

Ističu kako je to jedinstvena priredba koja uključuje vožnju turističkim tramvajem iz 1924. godine u trajanju od pola sata, uz prigodan program i igrokaz Djeda Božićnjaka i vilenjaka, a osigurana je i podjela poklona našim najmlađim sugrađanima i posjetiteljima. Prošle se godine u Veselom božićnom tramvaju vozilo oko 8000 putnika. Cijena karte za vožnju iznosi 25 kuna.

»Ovogodišnje putovanje Veselog božićnog tramvaja zagrebačkim ulicama, organizirat će se uz dodatno osmišljeno iznenađenje, o čemu ćemo izvijestiti javnost u nadolazećim danima«, poručili su iz ZET-a.

Polazna stanica Veselog božićnog tramvaja je na uglu Praške i Trga bana Josipa Jelačića, a vozit će preko Trga bana Josipa Jelačića, Ilicom do Ulice Republike Austrije te Jukićevom i Mihanovićevom preko Zrinjevca do polazne stanice u Praškoj.

Radnim danom tramvaj vozi od 16 do 19 sati, a vikendom i praznicima od 10 do 14 te od 16 do 19 sati s polascima svakih 30 minuta.

Uspinjača će svakodnevno voziti do ponoći

Zbog očekivano velike posjećenosti tijekom manifestacije “Advent u Zagrebu”, prepoznatljivi simbol grada, zagrebačka Uspinjača, i ove će godine povezivati Donji Grad sa Gornjim, svakodnevno do ponoći, a uspostavit će se i izvanredna autobusna linija koja će prevoziti posjetitelje Adventa do Vile Prekrižje. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni