Veljko Ostojić: Turističke investicije nagodinu veće za više od milijardu kuna

Veljko Ostojić: Turističke investicije nagodinu veće za više od milijardu kuna

Jedna od većih investicija bit će rekonstrukcija hotela “Olimpija” u Vodicama u vrijednosti od 220 milijuna kuna, a slijede hotel “Punta” na Velom Lošinju, investicije Istraturista, Rivijera Adrie, zatim ulaganja u javni sektor, Brijuni rivijera, Kupari… / Do kraja godine sačinit će se popis imovine koja je potencijal za ulaganje u turizmu poput vojnih objekata / Vlada će donijeti odluku o privatizaciji zdravstveno-rekreacijskog centra “Lipik” pod posebnim uvjetima, a po sličnom modelu ići će se u privatizaciju Bizovačkih toplica, najavio je Ostojić

Ukupna ovogodišnja vrijednost turističkih investicija procijenjena je na 1,5 milijardi kuna, a očekuje se da će sljedeće godine iznositi od 2,5 do 3 milijarde kuna, izjavio je ministar turizma Veljko Ostojić u utorak za vrijeme posjeta Karlovačkoj županiji, gdje se upoznao sa specifičnim sadržajima kontinentalnog turizma.

Na pitanje novinara može li ovogodišnji turizam izvući zemlju iz ekonomske krize, Ostojić je kazao da je kriza strukturna te da je nemoguće sve probleme riješiti jednom turističkom sezonom, ali da će dobri turistički rezultati pridonijeti boljim javnim financijama zemlje.

Ministar je obišao Rastoke, poligon Braniteljske zadruge “Ponos” u Broćancu sa sadržajima avanturističkog turizma te Gajinu pećinu i hotel “Degenija” u Selištu Drežničkom. Za Rastoke i slične objekte najavio je mogućnost formiranja tzv. disperziranih hotela, što znači jedinstvenu recepciju za prodaju postelja na više lokacija.

Budući da postoji fond za razvoj turizma na nedovoljno razvijenim područjima od 22,5 milijuna kuna, ministar je uputio turističke radnike na korištenje tog fonda.

Napomenuo je kako je u tijeku izrada dokumenta Program identifikacija turističkih razvojnih područja i odmah određivanje prioritetnih područja po tom programu. Ostojić je na poligonu Zadruge “Ponos” vozio quad, pucao iz paintball puške, a u izjavi za medije kazao je da takav turistički sadržaj kroz braniteljsku zadrugu smatra inovacijom u turizmu i dobrim primjerom za samozapošljavanje.

Budući da je Ministarstvo turizma izradilo program osam poticajnih mjera, Zadrugu “Ponos” uputio je na jednu od njih – program inovacija kako bi mogli realizirati svoj plan da poligon u budućnosti postane sportsko-rekreacijski centar za hrvatske branitelje.

Jedna od većih investicija bit će rekonstrukcija hotela “Olimpija” u Vodicama u vrijednosti od 220 milijuna kuna, a slijede hotel “Punta” na Velom Lošinju, investicije Istraturista, Rivijera Adrie, zatim ulaganja u javni sektor, Brijuni rivijera, Kupari i slično. Do kraja godine sačinit ćemo popis imovine koja je potencijal za ulaganje u turizmu poput vojnih objekata. Što se tiče investicija u kontinentalni turizam, očekujem da ćemo na prvoj sjednici Vlade donijeti odluku o privatizaciji zdravstveno-rekreacijskog centra “Lipik” pod posebnim uvjetima, a do kraja godine po sličnom modelu ići će se u privatizaciju Bizovačkih toplica, najavio je Ostojić.

U hotelu “Degenija” u Selištu Drežničkom kod Plitvičkih jezera ministar Ostojić pohvalio je obitelj Lončar koja je u gradnju hotela uložila oko milijun eura, a dio je financiran kreditnom linijom kroz program Ministarstva turizma “Poticaji za razvoj”.

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni