Velimir Šandor zlatni u bacanju diska na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom

Velimir Šandor zlatni u bacanju diska na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom

S 17.45 metara u disku Šandor je potvrdio i treće mjesto na svjetskoj rang listi najboljih rezultata ovogodišnje atletske sezone

Velimir Šandor, član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice i član hrvatske reprezentacije u bacanju diska osvojio je u Sočiju svoje prvo svjetsko zlato daljinom od 17.45 metara.

Nakon osvojenog zlata na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputirani i niskog rasta, koje se održavaju u ruskom Sočiju od 26. rujna do 3. listopada Šandor je izjavio „Osjetio sam već na posljednjim treninzima da u rukama imam ovu daljinu. No, oprez je majka mudrosti te sam ja najavljivao potvrdu svog najboljeg rezultata karijere, kojeg sam sada daleko nadvisio. Soči će mi ostati u prelijepim uspomenama, jer je to moje prvo svjetsko zlato. Još jednom zahvaljujem svom treneru Ivanu Čengiću i mojim prijateljima u Klubu na svemu što su učinili za mene da dođem do svjetskih vrhova“.

S 17.45 metara u disku Šandor je potvrdio i treće mjesto na svjetskoj rang listi najboljih rezultata ovogodišnje atletske sezone.

Na Svjetskim igrama sportaša s invaliditetom koji su u kolicima, amputirani i niskog rasta nastupaju 35 zemlje s preko 600 sportaša koji se natječu u atletici, plivanju, stolnom tenisu, taekwondou, obaranju ruke i streličarstvu. (zg-m)