Velikogorički policajci na biciklima

Velikogorički policajci na biciklima

„ Cilj je da i dalje budemo dostupni građanima, važna je prevencija, a što se tiče bicikla, prije možemo stići na intervencije nego s autom ili pješice. Rješavati ćemo sitne prekršaje, od nepropisnog parkiranja, sankcionirat ćemo bicikliste koji ne poštuju prometna pravila jer lakše nam je nego kolegama koji su u auto ophodnji“, siguran je policajac Ivan Josić.   

Velikogorički kontakt policajci u buduće će svoj posao obavljati na biciklima. Samu nabavu i opremanje bicikala je financirao Grad Velika Gorica, a policajci na biciklima su predstavljeni na biciklijadi Tour de Tur koja se održala prošlu nedjelju u Velikoj Gorici.

„Osnovni cilj projekta je da se poboljša kontakt s građanima, da smo vam bliže. Autom od točke A do točke B ne vidite nikoga, no bicikli su toliko danas popularni da se i na ovaj način želimo približiti građanima. Drugi cilj je prevencija, a najvažnije je da kad nas trebate, biciklom možemo vrlo brzo doći“, rekao je na predstavljanju načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić.

Novim prijevoznim sredstvom, koje bi im uvelike trebao olakšati rad zadovoljni su i sami kontakt policajci. „ Cilj je da i dalje budemo dostupni građanima, važna je prevencija, a što se tiče bicikla, prije možemo stići na intervencije nego s autom ili pješice. Rješavati ćemo sitne prekršaje, od nepropisnog parkiranja, sankcionirat ćemo bicikliste koji ne poštuju prometna pravila jer lakše nam je nego kolegama koji su u auto ophodnji“, siguran je policajac Ivan Josić.

S njime se slaže i njegov kolega Josip Stošić, koji smatra da će policajci na biciklima biti puno brži u užem dijelu grada gdje je teže stići automobilom. On je nabrojio svu opremu koju policajci imaju u mini sanduku u stražnjem dijelu bicikla. „U sanduku je kapa dok se bicikl ne vozi, a bit će tu još i blokovi za upozorenja. Imamo još lampe koje se noću montiraju na bicikl jer po danu nisu potrebne. Znači, na ovaj način spremni smo i za treću smjenu“, zaključio je Stošić.

(zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni