Veliko priznanje turizmu Krapinsko-zagorske županije

Veliko priznanje turizmu Krapinsko-zagorske županije

U jakoj konkurenciji iz cijele Hrvatske, velik je broj turističkih nagrada, unutar različitih kategorija, dodijeljen destinacijama, subjektima i pojedincima s područja Krapinsko-zagorske županiji, kao priznanje dugogodišnjeg truda i ulaganja na području turizma

Na Danima hrvatskog turizma, tradicionalnom skupu turističkih djelatnika koji se ove godine održao u Poreču, analizirala se turistička sezona 2015. te najavile glavne aktivnosti za pripremu turističke 2016. godine. Na dvodnevnom događanju održanom sredinom prošlog tjedna odijeljene su i turističke nagrade najboljim destinacijama, subjektima i pojedincima. Tako je podijeljeno 28 nagrada u 7 kategorija, a nagrade su uručili ministar turizma Darko Lorencin, potpresjednica Vlade Milanka Opačić, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar zdravlja Siniša Varga, ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, ministar financija Boris Lalovac, ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš, direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić, potpresjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Zaher te istarski župan Valter Flego.

Okupljene je u uvodnom govoru pozdravio ministar Lorencin koji je pritom naglasio kako hrvatski turizam uistinu prati svjetske trendove, što potvrđuju i ovogodišnji rezultati turističkog prometa. »Hrvatski turizam već nekoliko godina zaredom bilježi značajne poraste, a u tom smjeru želimo nastaviti i dalje djelovati. Naš najveći izazov je produljenje sezone, a Hrvatska kao relativno mala zemlja s mnogo različitosti ima mnogo toga za ponuditi. Čestitam svim djelatnicima u hrvatskom turizmu, oni su ti koji turizam čine ustinu konkurentnim i koji svojom kreativnošću i radom Hrvatsku čine atraktivnom i jednom od najpoželjnijih mediteranskih destinacija«, naglasio je Lorencin u svom govoru.

U jakoj konkurenciji iz cijele Hrvatske, velik je broj turističkih nagrada, unutar različitih kategorija, dodijeljen destinacijama, subjektima i pojedincima s područja Krapinsko-zagorske županiji, kao priznanje dugogodišnjeg truda i ulaganja na području turizma. Mogobrojnoj nagrađenoj ekipi iz Zagorja, pridružio se i župan, Željko Kolar, koji je prisustvovao svečanom proglašenju i uručivanju nagrada, te osobno čestitao nagrađenima.

POPIS NAGRAĐENIH U KRAPINSKO – ZAGORSKOJ ŽUPANIJI PREMA KATEGORIJAMA:

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA RURALNOG TURIZMA

3. mjesto – Gupčev kraj

NAJUSPJEŠNIJA DESTINACIJA TURIZMA ZDRAVLJA

3. mjesto – Krapinske toplice

ATRAKCIJA GODINE / KULTURNA DESTINACIJA

3. mjesto – Muzej krapinskih neandertalaca, Krapina

REKREACIJA I ZABAVA

2. mjesto – Terme Tuhelj, Tuheljske toplice

HOTELI SA WELLNESS PONUDOM

2. mjesto – Bluesun hotel »Kaj«, Marija Bistrica

HGK – TURISTIČKI CVIJET “KVALITETA ZA HRVATSKU”

KATEGORIJA PANSIONI

1. mjesto – Vuglec Breg, Škarićevo

U sklopu Dana hrvatskog turizma 2015. godine održan je drugi nacionalni Forum obiteljskog smještaja kojeg organizira Zajednica obiteljskog smještaja HGK, a podržavaju ga i Ministarstvo turizma i Hrvatska turistička zajednica.

OBITELJSKI SMJEŠTAJ GODINE:

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA PANSION

1. mjesto – Vuglec Breg, Škarićevo

PODKATEGORIJA KLUB PROIZVODA SEOSKO DOMAĆINSTVO

2. mjesto – Zaboky selo, Zabok

Od ukupno 25 nagrada koliko je dodijeljeno u izboru Čovjek – ključ uspjeha u turizmu, Ana Zrinski, djelatnica Općine Stubičke Toplice proglašena je djelatnikom u kategoriji »čistač«. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni