Veliki uspjeh zadruge: Prodali pola milijuna litara mlijeka

Veliki uspjeh zadruge: Prodali pola milijuna litara mlijeka

Prije osnivanja zadrugari su imali postavljena dva mljekomata, godinu dana kasnije postavljeno je još 6 mljekomata u Zagrebu, a u planu je do kraja ove godine postaviti još 2 u Zagrebu i po jedan u Velikoj Gorici i Zaprešiću

Nakon malo više od godine dana, na istom mjestu gdje je otvoren prvi mljekomat zadruge »Proizvodi sela« u Srednjacima na adresi Braće Domany 6 danas je prodana petstota tisuća svježeg mlijeka koje obitelji okupljene u zadruzi vrijedno proizvode.

Tom prilikom jedna od vjernih mušterija koja je baš bila taj kupac magične brojke dobila je i vrijedan poklon paket od obitelji Baršić, čiji proizvodi se nalaze na policama ovog mljekomata.

A obitelj Baršić za sebe kaže: »Još u davna doba naš djed Antun i baka Marija živjeli su od zemlje i držali mliječne krave. Mlijeko i sir su proizvodili za vlastite potrebe. Mlijeko su prodavali preko tadašnje zadruge i tako othranili troje djece. Kako je obitelj rasla, tako se i gospodarstvo širilo, pa tako danas supruga Đurđica i ja uz pomoć svih ukućana vodimo brigu o šezdesetak goveda. Naši sinovi Lovro i opet Antun (Toni) uskoro će preuzeti posao i nadamo se, uspjeti othraniti svoje buduće obitelji proizvodeći mlijeko. Želja nam je da vama, našim potrošačima približimo svoj proizvod, a to je vrhunsko prirodno netaknuto mlijeko«.

Navode kako se u njihovoj štalici uvijek sluša muzika, a kravice daju najbolje mlijeko uz zagorski radio. »U ovoj obitelji ime Antun je prisutno preko 114 godina, a kravice još i puno dulje. Pomognite da se obje tradicije održe još godinama«, poručuju.

Mljekarsko stočarska zadruga »Proizvodi sela« nedavno je proslavila svoju prvu godinu rada. Glavna misija zadruge je dovesti u domove potrošača nedirnuto svježe mlijeko i mliječne proizvode sa zagorskih i prigorskih pašnjaka kroz direktnu prodaju putem mreže mljekomata i siromata u Gradu Zagrebu, gradovima i općinama Zagrebačke i Krapinsko zagorske Županije te susjedne Slovenije

Prije osnivanja zadrugari su imali postavljena dva mljekomata – jedan u Zaprešiću, a jedan u Sesvetama, a danas, godinu dana kasnije postavljeno je još 6 mljekomata u Zagrebu, a u planu je do kraja ove godine postaviti još 2 u Zagrebu i po jedan u Velikoj Gorici i Zaprešiću.

Osobna karta farme Baršić:

– 60 goveda, od kojih je 35 kravica u mužnji
– dnevno proizvode od 450 do 500 l visokokvalitetnog mlijeka
– mlijeko sadrži do 4,3% mliječnih masti i 3,7% proteina
– obrađuju 60 ha na kojima proizvodimo svu hranu za životinje. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni