Veliki požar na Remetinečkoj cesti

Veliki požar na Remetinečkoj cesti

U ranojutarnjim satima, prije sedam sati, u srijedu 12. listopada buknuo je požar u zagrebačkom naselju Savski gaj. Požar je izbio u stanu u stambenoj zgradi na petom katu te je zahvatio i susjedne stanove. Stan u kojem se desio požar je potpuno uništen. Iako materijalna šteta nije mala, ljudskih žrtava na sreću nema.

Kako doznajemo u Vatrogasnoj postaji Novi Zagreb, jedna je osoba lakše ozlijeđena i prevezena u kliniku za plućne bolesti na Jordanovcu. Ozlijeđena osoba je kratko zadržana zbog pretpljenog šoka i udahnutog dima. Budući da se ne radi o težim ozljedama, hospitalizacija neće biti potrebna.

Pretpostavlja se da je požar buknuo zbog kvara na električnim instalacijama, međutim, konačan uzrok bit će poznat tek nakon policijskog očevida.

“Dojavu o požaru smo primili jutros oko deset do sedam. Samo gašenje požara je trajalo oko jedan sat, a raskopavanje požarišta je završilo do 11 sati. Na mjesto požara smo izašli sa sedam interventnih i tri zapovjedna vozila. U akciji je sudjelovao tridesetak profesionalnih vatrogasaca i dvanaest dobrovoljaca. Evo, sad su već poslijepodnevni sati a naši dečki su još uvijek tamo osiguranja radi. Zapravo, tamo je dežurno jedno od naših vozila, a naši ljudi s termo kamerom provjeravaju teren, zidove i zgarište. Nikad ne znate što može zaostati, moramo biti sigurni do kraja. Isparavanja nakon požara potraju satima. Treba sve imati pod kontrolom”, rekao je za ZG-magazin Tomislav Rukavec, zapovjednik Vatrogasne postaje Novi Zagreb.

Naslovna fotografija preuzeta sa fejsbuk stranice JVP Grada Zagreba. Opis uz fotografiju koji piše na FB stranici: Gašenje požara unutarnjom navalom (ulaskom u požarom zahvaćen prostor) je jedna od najopasnijih radnih aktivnosti na svijetu. Kaciga vatrogasca Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nakon završetka gašenja požara dvaju stanova u Remetincu, 12.10.2016. (vatrogasac nije ozlijeđen).

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni