Velika ponuda božićnih drvaca po jeftinijim cijenama

Velika ponuda božićnih drvaca po jeftinijim cijenama

Ipak je najviše onih koji samo gledaju, a ne kupe ništa

Na Badnjak većina obitelji uređuje dom i kiti božićno drvce za nadolazeće blagdane. Teško je proći kroz zagrebačke ulice ili tržnice bez toga da ne uočite redove borova, smreke i jele, što je već postala tradicija na frekventnijim lokacijama. Prodaja na čak 226 lokacija diljem grada traje od petka.

Cijene su između 50 i 500 kuna, a najveća se prodaja odvija dva dana prije Božića, kada će očekuju i jeftinije cijene. One su slične na različitim lokacijama, primjerice na Trešnjevačkom placu i Dolcu. Najjeftiniji su rezani borovi visine do jednog metra, dok su oni posađeni u tegli nekoliko desetaka kuna skuplji.

Od prodavača saznajemo da se najviše prodaju uvozne jelke, a tek na kraju domaće smreke, ali i da je ponuda slabija u odnosu na prošlogodišnju. Ipak je najviše onih koji samo gledaju, a ne kupe ništa.

Pri kupnji bitno je saznati podrijetlo drveta te je li svježe odrezano ili potpaljeno na dnu. Igor Toljan, iz Zrinjevca, zalaže se za kupovinu borova s korijenom kako bi se mogli ponovo posaditi. No onima koji kupe rezane borove poručuje da ih ne bacaju po ulicama nakon Nove godine već da ih planirano i uredno uklone.

Osim drveća, građani na tržnicama mogu kupiti razne ukrase, božićne aranžmane i cvijeće. (I. C.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni