Velika Gorica bilježi turistički rast u odnosu na 2020.

Velika Gorica bilježi turistički rast u odnosu na 2020.

Noćenja u prvih sedam mjeseci porasla za 50 posto, u srpnju 90 posto više noćenja nego lani

Turistička zajednica Grada Velike Gorice bilježi dobru posjećenost i noćenja u ovoj, s obzirom na prethodnu, izazovnu, turističku sezonu.

Samo u srpnju 2021. godine ostvareno je gotovo 90 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine. Iz TZVG-a pojašnjavaju kako je dobra turistička sezona na jadranskoj obali i njima donijela bolju popunjenost smještajnih kapaciteta. Na razini ukupno svih sedam mjeseci 2021. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvareno je 50 posto više noćenja, a u odnosu na u odnosu na mjesec srpanj 2019. ostvareno je 30 posto manje noćenja.

Izazovna 2020. godina ipak je ostavila traga, pa je kumulativno za sedam mjeseci broj ostvarenih noćenja 54 posto manji.

Iz Turističke zajednice najavljuju kako u rujnu kreće novi ciklus interpretacijskih šetnji iz programa Kulturama, a u pripremi je i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27.rujna u suradnji sa Zavodom HAZU-a u Velikoj Gorici. U listopadu će biti pripremljen bogat program u povodu ovogodišnjih Dana europske baštine, dok će manifestacija Gastro Turopolja potrajat će od 11. do 17 listopada. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni