Veleposlanici Portugala, Brazila i Malezije kod gradonačelnika

Veleposlanici Portugala, Brazila i Malezije kod gradonačelnika

(Naslovna fotografija – Nj. E. Paulo Roberto Tarrisse da Fontoura, veleposlanik Brazila s gradonačelnikom Bandićem)

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić primio je u utorak 8. studenoga u nastupne posjete veleposlanika Republike Portugal Nj. E. Jorge Manuel da Silva Lopes, zatim veleposlanika Savezne Republike Brazil Nj. E. Paulo Roberto Tarrisse da Fontoura i veleposlanika Malezije Nj. E. Mohd Hassan Bal.

Veleposlanici su se zahvalili gradonačelniku na prijemu, kao i na gostoprimstvu u glavnome gradu Hrvatske, a osobito su izrazili nadu da će se za vrijeme njihovih mandata pojačati suradnja između Zagreba i glavnih gradova njihovih država – Lisabona, Brazilije i Kuala Lumpura.

Zagreb i Lisabon prijatelji su od 1977., kad je potpisan “Protokol o uspostavljanju prijateljske suradnje između gradova Lisabona i Zagreba”, te će naredne godine oba grada obilježiti ovu veliku 40. godišnjicu prijateljstva.

(Zg-magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t