Vegesajam prebačen na 14. lipnja

Vegesajam prebačen na 14. lipnja

Na Vegesajmu će se moći kušati više od 30 vrsta veganskih sireva, ali i veganske krvavice

(Foto: Udruga”Prijatelji životinja”)

Odlukom Grada Zagreba, umjesto 11. lipnja, Vegesajam će se održati 14. lipnja 2022. od 8 do 20 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića. Organizatori, udruga Prijatelji životinja, navode da sve ostalo ostaje kako su i najavljivali. „Posjetitelje očekuju promocije, degustacije, čašćenja, odlično vrijeme te šarolika i isključivo veganska ponuda pod sjenicama raznih izlagača, uz mnoštvo edukacije”, poručuju.

Ove su godine dodatno pojačali edukativni program. Svi će moći na licu mjesta pročitati s edukativnih panoa i čuti s mikrofona voditeljice Sare Mešin informacije o zbivanjima na Vegesajmu, kao i razloge zašto je veganstvo ili barem približavanje veganskoj hrani, nužan korak na koji se svakim danom odlučuje sve više ljudi.

Iz bogate ponude izdvajaju nekoliko vrsta veganskih kobasica, krvavice od crnoga graha, kozmetiku od konoplje, ukiseljene klice, dimljene slatko-ljute umake i 30-ak vrsta veganskih sireva te sočne veganske burgere.

Sajam će okupiti domaće proizvođače veganske hrane, OPG-ove, restorane koji nude vegansku ponudu i proizvođače kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama.

„Uz bogatu ponudu biljnih zamjena posjetitelji najlakše mogu naučiti da je jedino čega se veganstvom odričemo patnja životinja i negativan utjecaj na okoliš. Za sve ostalo, kao što će moći vidjeti, ne moraju brinuti jer za bilo koju namirnicu koju su naviknuli konzumirati postoji ukusna i puno zdravija zamjena”, navode iz Udruge.

Svi zainteresirani za pomoć u organizaciji ili prilikom postavljanja Vegesajma mogu ispuniti prijavnicu za volontiranje na www.prijatelji-zivotinja.hr, gdje se može pronaći i više informacija o ovogodišnjem Vegesajmu. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni