Večeri na Griču održavat će se u dvorani Lisinski i MUO-u

Večeri na Griču održavat će se u dvorani Lisinski i MUO-u

“Kada razgovaram s kolegama drugih Gradskih uprava Europe i svijeta, koncept besplatnih sadržaja im je gotovo nepoznat. Ako se i dogodi, onda je to sporadičan čin, a ne jedan program koji sustavno, tijekom cijelog ljeta privlači veliku publiku”, kaže zamjenica gradonačelnika Pavičić Vukičević koja smatra da će građani, ali i posjetitelji Zagreba uživati u programu

U Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u četvrtak je na konferenciji za novinare najavljena 38. manifestacija Večeri na Griču pod nazivom „Na službenome putu!”

Jedna od najpopularnijih ljetnih manifestacija ove će se godine umjesto u Galeriji Klovićevi dvori održati na ljetnoj pozornici MUO-a te u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i to od 3. do 18. lipnja.

Bogat i raznolik program manifestacije su predstavili ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević, ravnatelj MUO-a Miroslav Gašparović, zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, pijanist Lovre Marušić, kantautorica i glumica Elis Lovrić te pijanist i kompozitor Matej Meštrović.

„Ove godine, kao i svake godine od kada je Koncertna dvorana preuzela ovaj festival, imamo spektakularan program. Devet koncerata u 16 dana. Koncerti će se održavati svakoga dana,osim iznimke kada su svaki drugi dan. Trudili smo da da imamo različit program, imamo glazbu u rasponu od klasične, suvremene, etnografske glazbe, popa, džeza… U cijeloj toj raznolikosti jedinstvena je izvrsnost“, rekao je Dražen Siriščević, ravnatelj KD Vatroslava Lisinskog.

Festival otvara 3. lipnja Januška ansambl, s pravim virtuozima na instrumentima.

Siriščević je spomenuo i nastup izvrsne švicarske pijanistice Rahel Senn, koja će izvesti partiture Brahmsa, Mozarta, ali i Mazurku u a-molu od Lisinskog te će se tako pridružiti obilježavanju 200. obljetnice njegovog rođenja.

„The Queen’s Six je vokalni sastav mladih pjevača iz Engleske. To je doista kraljevski ansambl koji nastupa na svim festivalima gdje je kraljevska obitelj. Izvest će obrade pjesama Beatlesa, Michela Jacksona”, najavio je Sirišćević. Spomenuo je i izvrsni nastup dvoje mladih umjetnika Latice Anić i Lovre Marušića koji nastupaju u dvorani Lisinski sa Zagrebačkom filharmonijom, kao i Elis Lovrić

Pijanist i kompoziror Matej Meštrović najavio je iznimno atraktivan koncert koji će biti održan 7. lipnja u MUO-u.

„Ansambl Expresto ove godine slavi deset godina našeg postojanja. Prvi koncert smo odsvirali prije deset godina na Danima hrvatske glazbe u Beču. Nakon toga smo proputovali pola svijeta, a prošlo ljeto smo imali turneju u Kini. Uz mene na Večerima na Griču nastupa Kristina Bjelopavlović na klaviru i Borna Šercar na udaraljkama i bocama. Nudimo fantastičan program, a uključuje obrade popularnih klasičnih tema od Vivaldija, Mozarta, Brahmsa”, istaknuo je Meštrović.

Pijanist Lovre Marušić najavio je koncert koji će biti održan 14. lipnja u Lisinskom.

„Izvest ću jedan od najpoznatijih klavirskih koncerata Čajkovskog sa Zagrebačkom filharmonijom. Nastup na Večerima na Griču za mene je iznimna čast jer je ugledan i poznati festival, a posebna mi je čast nastupati s kolegicom Laticom Anić s kojom sam umjetnički direktor Ostinato festivala komorne glazbe u Omišu“, kaže mladi pijanist.

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević je naglasila da se tijekom ljetne kulturne sezone već sada može najaviti pregršt sjajnih događaja.

„Vjerujemo da će svi naši sugrađani, kao i posjetitelji Zagreba u njima uživati. Kada razgovaram s kolegama drugih gradskih uprava Europe i svijeta, koncept besplatnih sadržaja im je gotovo nepoznat. Ako se i dogodi na pojedinim gradskim trgovima i ulicama, onda je to sporadičan čin, a ne jedan program koji sustavno, tijekom cijelog ljeta privlači veliku publiku. Mi ćemo na tome ustrajati, smatramo to važnim i nadam se da će i ove godine svi sugrađani pronaći nešto za sebe“, rekla je zamjenica gradonačelnika.

Naglasila je da Večeri na Griču bit će sjajna prilika da se čuju odlični koncerti, ali i na zagrebačkim lokacijama na otvorenim i zatvorenim prostorima mnogi će sadržaji, kako je rekla, učiniti da ovo ljeto bude poželjna turistička destinacija.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni