Večeras svečano otvaranje EuroBasketa 2015, u subotu prva utakmica protiv Slovenije

Večeras svečano otvaranje EuroBasketa 2015, u subotu prva utakmica protiv Slovenije

Do sada je prodano oko 65 tisuća ulaznica, a u petak, subotu i nedjelju blagajne u Areni Zagreb bit će otvorene od 10 do 20 sati, odnosno u subotu i nedjelju od 10 do 22 sata

Večeras se na Trgu bana Josipa Jelačića u 20:30 sati, u nazočnosti predsjednika FIBA Europe Turgaya Demirela i predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza Ivana Šukera, otvara EuroBasket 2015 za sve četiri zemlje, a slavlje će nakon ceremonije obogatiti nastup Prljavog kazališta.

„Ovo je najznačajniji sportski događaj u Hrvatskoj ove godine, najznačajniji sportski događaj kojeg ćete pogledati u posljednjih deset godina u RH. No, morate shvatiti da ovo nije samo sportski događaj, ovo je događaj koji će promovirati Hrvatsku svekoliko – gospodarski, organizacijski. Bit ćemo presretni da tu čast koju smo dobili, da se u Zagrebu otvori EuroBasket, a ne recimo u Francuskoj, Njemačkoj ili Latviji, naprosto treba pokazati to naše hrvatsko srce i u takvim prilikama treba pokazati jedno hrvatsko jedinstvo. To će dati jednu dodatnu snagu i našoj reprezentaciji, jer premali smo da bi se dijelili“, kazao je na jučerašnjoj konferenciji za medije predsjednik HKS-a Ivan Šuker.

Direktor poduzeća EuroBasket 2015 Boris Jakimenko otkrio je tehničke detalje oko prodaje ulaznica.

„U tjedan dana se prodalo otprilike 10 tisuća karata, odnosno danas brojimo 65 tisuća rasprodanih mjesta.“ Što se tiče ulaznica za pojedine utakmice situacija je sljedeća: „Slovenija je rasprodana, za Grčku ima 500-tinjak karata. Očekujemo da će se to u ova dva dana rasprodati, odnosno imamo određene rezervacije za to“, objasnio je Boris Jakimenko.

U petak, subotu i nedjelju blagajne u Areni Zagreb bit će otvorene od 10 do 20 sati, odnosno u subotu i nedjelju od 10 do 22 sata.

„Od svečanog otvaranja do samih utakmica bit će prisutne sve legende hrvatske košarke, od Pina Gjergje naovamo. Isto tako, i treneri, naravno i u ženskoj košarci. Želimo da košarka bude jedno biće sljedećih 20 dana, kako u Hrvatskoj, tako da svi zajedno budemo s našim reprezentativcima i u Francuskoj“, dodao je Šuker.

Raspored utakmica hrvatske reprezentacije:

Subota, 5. rujna 2015. Hrvatska – Slovenija 21:00
Nedjelja, 6. rujna 2015. Grčka – Hrvatska 21:00
Utorak, 8. rujna 2015. Hrvatska – Makedonija 21:00
Srijeda, 9. rujna 2015. Nizozemska – Hrvatska 21:00
Četvrtak, 10. rujna 2015. Gruzija – Hrvatska 18:00 (zg-m)