Večeras normalizacija tramvajskog prometa

Večeras normalizacija tramvajskog prometa

Nakon obilaska Brezovice, gdje je nekoliko kuća pretrpjelo oštećenja u jučerašnjem potresu, gradonačelnik Milan Bandić je u utorak obišao središte Zagreba. Tijekom obilaska je ustvrdio da je središte grada u potpunosti očišćeno.

Zahvalio je policiji, komunalnom i prometnom redarstvu te službama Zagrebačkog holdinga na brzoj reakciji i odlično odrađenom poslu, ali i novinarima koji su prenijeli apel da se središte grada oslobodi od automobilskog prometa, kako bi se grad što brže očistio i osposobio za kretanje i prometovanje.

Rekao je da su se ljudi vratili u svoje domove, a da će danas uz pomoć vatrogasaca biti sanirao 30-ak dimnjaka.

Komentirajući situaciju u Petrinji i Sisku poručio je: »Suosjećamo s ljudima; pored činjenice što ih je obišao državni vrh, na teren smo odmah poslali naše ljude iz civilne zaštite, vatrogasce, crveni križ, hitnu, timove Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Solidarizirali smo se s ljudima na Banovini koji su nažalost u kratkom periodu nastradali dvostruko; kao jedan od najrazorenijih krajeva u Hrvatskoj u Domovinskome ratu i s ovim potresom od 6,2 po Richteru.«

Najavio je i kako će danas Gradonačelnik je također najavio kako će sutra navečer biti pušten i tramvajski promet od Kvaternikovog trga do Črnomerca.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić naglasio je kako su službe i ovaj put žurno reagirale »Svi rodovi policije su na terenu, a pojačana je prevencija vezana za zaštitu imovine«, rekao je Rašić.

Zamjenica gradonačelnika doc. dr. Olivera Majić izvijestila je kako je na inicijativu zagrebačkog gradonačelnika, ujedno i načelnika Stožera civilne zaštite Grada Zagreba gradski Stožer donio Odluku o ukidanju propusnica na tri dana. Inicijativu je prihvatio i Nacionalni stožer.

Uz šest naših sugrađana koji su već smješteni u hostelu Arena bit če smješteno i 26 korisnika iz Doma za starije osobe iz Gline. (ZG-magazin)