Večer lampiona i radionica izrade afričkih maski

Večer lampiona i radionica izrade afričkih maski

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Petak, 15. 12.

19:00

Advent na suhom i toplom uz – vino

Prvi zagrebački „Advent za vinoljupce“ na rasporedu je u petak, s početkom u 19 sati, a održat će se u restoranu „Muzej“ u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ova urbana vinska izložba okupit će petnaestak vinara, a ljubitelji vina moći će kušati osamdesetak vinskih etiketa iz cijele Hrvatske – od pjenušaca, preko autohtonih sorti, pa sve do kasnih berbi.

15. i 16. 12.

Radionica izrade afričkih maski

Autonomni kulturni centar i Društvo Afrikanaca Hrvatske pozivaju vas na kreativnu radionicu izrade afričkih maski u petak od 16–18 sati i subotu, 16. prosinca od 15–17 sati u Infoshopu/knjižnici Pippilotta u AKC Medici. Izrađivat će se maske iz različitih dijelova Afrike, a o afričkoj kulturi i običajima, kroz razgovor i kreativni rad voditi će vas članovi Društva Afrikanaca Hrvatske. Voditelji radionice su Prince Wale Soniyki i Comi Balde Sudjelovanje na radionici je besplatno. Prijaviti se možete na akc.attack@gmail.com s naznakom za radionicu. Radionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financirana je od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport.

Subota, 16. 12.

19:30

Komorni zbor Ivan Filipović i njihov Adventski koncert

U subotu u Crkvi Svetog Petra u Vlaškoj 93 Komorni zbor Ivan Filipović nudi vam ovogodišnjim Adventskim koncertom odsjaj istinske božićne svjetlosti štono dolazi.

Svjetlost vjekovita, tako svojstvena adventskom vremenu bila je idejna klica za nastajanje bezbrojnih skladbi. Veliki raspon prostora i vremena zahvaćen je tom blistavom svjetlošću pa su skladbe ovog koncerta nastale u Rimu, Copenhagenu, Beču, Parizu, Zagrebu, Münchenu, Los Angelesu. Vremenski raspon je gotovo sveobuhvatan: od početka 16. stoljeća pa sve do dana današnjeg. Nova svjetlost odsijeva se preko ovih skladbi, zvjezdica koje ukazuju na veliki misterij: Utjelovljenje Svjetlosti u betlehemskoj štalici.

16:00 – 20:00

Večer lampiona Prečko 2017

Puštanje svjetlećih lampiona održat će se na lokaciji Dekanići bb, Sportsko igralište Osnovne škole Prečko, u subotu. Cijena lampiona je 20 kuna i može se preuzeti u caffe baru “Talir” koji je ujedno i sponzor ovog lijepog događaja ,na adresi Dekanići 5 u Prečkom od 16.00 do 19.30 sati, a puštat će se od 20.00 sati.

Organizatori mole posjetitelje da lampione čuvaju do 20 sati kada počinje performans lokalnog umjetnika te će se na njegov znak paliti i puštati u nebo.

21:00

Flamenco Night

U caffe baru BB u subotu se održava Flamenco Night. Vokalni dio izvedbe izvest će Nina Ćorić, dok će pratnja biti:Tomislav Tenšek Snoopy, na akustičnoj gitari .

Projektom “Pjevajući Lorcu” koji je održan na, prvom Festivalu Flamenca privlači pažnju flamenco umjetnika iz Španjolske te je pozvana u Madrid na konzervatorij flamenka “Amor de Dios” na daljnje usavršavanje. 2013. projektom “Yo soy flamenca” uvodi klavir u svoj flamenko izričaj.

Inače, Nina Ćorić je prva i zasada jedina pjevačica flamenka u regiji priznata od struke. Nakon projekta “Pjevajući Lorcu” 2012. pozvana je u Madrid na konzervatorij flamenka “Amor de Dios” na daljnje usavršavanje. 2013. projektom “Yo soy flamenca” uvodi klavir u svoj flamenko izričaj. Od 2014. započinje suradnje s renomiranim flamenko umjetnicima iz Španjolske te aktivno promovira i njeguje tradiciju flamenka u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. Organizatori poručuju kako je ulaz besplatan.

 

SAMOBOR

“Advent u Samoboru 2017”

U suradnji sa Turističkom zajednica grada Samobora Udruga Sportići je pripremila adventske sportsko rekreativne zabavaonice na samoborskom Trgu kralja Tomislava za vrijeme Adventa; 16./17./30.12. Nadodaju, kako će na Trgu i sloziti akciju da vam ne bude hladno, a da se zabavite

17. 12.

Wright Brothers Day – 18. otvoreni turnir za 2017.

Šahovski klub Novi Zagreb u nedjelju 17. prosinca 2017. povodom godišnjice 1. leta avionom u povijesti koji su izvela braća Wright organizira ŠAHOVSKI TURNIR pod nazivom ”Wright brothers day” uz bogati fond nagrada i brojne goste Nastupaju: Jefferson Airplane, Piloti, The B-52’s, Foo Fighters, te kao poseban gost iznenađenja – grupa Aerodrom Natjecanje će se održati u prostorijama ŠK Novi Zagreb, Ivana Šibla 8u prostorijama Mjesne samouprava Središće od 10:00 do 13:00 sati.

Organizatori nadodaju kako su nužne PRIJAVE na e-mail: sk.novi.zagreb@gmail.com i SMS na 091-1587511 , dok pravo sudjelovanja imaju svi registrirani i neregistrirani igrači s područja HR, EU, CEFTA, EFTA, ASEAN, UEFA, FIFA, NAFTA, ANZUS, Commonwealtha, NATO pakta, Varšavskog pakta a i šire . Sustav igre: švicarski sustav, računalno sparivanje, 9 kola tempo igre: 7 minute + 3 sekunde bonifikacije za svaki odigrani potez počevši od prvog. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni