Večer improvizatora u Muzičkom salonu

Večer improvizatora u Muzičkom salonu

I ožujak donosi improvizatorsku večer u Muzičkom salonu, s idejom stvaranja mjesta susreta različitih glazbenika, ne-glazbenika, zabavljača, plesača i dr. koji dijele želju i potrebu za istraživanjem na području eksperimentalne i slobodno improvizirane elektroakustične glazbe te drugih slobodno improvizatorskih umjetničkih izričaja. Impronedjeljci su otvoreni za glazbenike i ne-glazbenike različitih poetika, stilskih i žanrovskih karakteristika i iskustava.

Na sljedeći Impronedjeljak 6.3.u MM centar (u Studentskom centru, Savska 25) od 21 sat (koji ponovno nije u ponedjeljak) u goste dolaze mladi glazbenici iz susjedne Slovenije, iz trija Precept.Concept.Precept. – hibridno-zvučne platforme s ciljem stvaranja suvremene improvizirane glazbe. Bend čine kompozitor, performer i interdisciplinarni umjetnik Dré Hočevar, saksofonistica i interdisciplinarna umjetnica Pia Podgornik te pijanist i kompozitor Rok Zalokar. Nakon njihova seta pridružit će im se domaći glazbenici Mak Murtić, Igor Pavlica, Damir Prica Kafka, Maja Rivić, Luka Čapeta, Franjo Glušac, Bruno Vorberger, Ivan Marincel, Danijel Hršak i Andreja Kurelec Košavić.

Impronedjeljci su mjesto i za vaš eksperiment: ako želite, ponesite svoj instrument, glas i tijelo i pridružite se. (ZG-m)