Veće plaće za 2400 radnika Zagrebačkog holdinga

Veće plaće za 2400 radnika Zagrebačkog holdinga

Radnicima Zagrebačkog holdinga koji rade u otežanim uvjetima isplaćene su nagrade na plaće u prosječnom iznosu od 400 do 500 kuna. Nagrade je primilo 2400 radnika koji rade na otvorenom te su izloženi velikoj hladnoći i vrućinama, a radi se o privremenoj mjeri do završetka pregovora oko kolektivnog ugovora i trajnog povećanja koeficijenta. Spominje se da će se povećani koeficijenti primjenjivati od početka iduće godine.

Podružnice Zagrebačkog holdinga – Čistoću, Zagrebačke ceste i Gradska groblja jutros je obišao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

»Uprava Zagrebačkog holdinga i direktor Čistoće Jure Leko došli su mi s prijedlogom da se radnicima koji rade u otežanim uvjetima 365 dana u godini povećaju koeficijenti i taj prijedlog smo i prihvatili jer su to zasigurno zaslužili. Žao mi je da to nismo napravili i ranije, ali hvala vam na strpljenju i za sve što činite za grad kako bi bio ljepši i uredniji«, izjavio je gradonačelnik.

Nakon Čistoće, gradonačelnik je posjetio i radnike Zagrebačkih cesta na gradilištu u Hitrecovoj ulici, mjestu nekadašnje tržnice Borongaj kojima je također obećao povećanje plaća novim kolektivnim ugovorom jer rade u prilično teškim i zahtjevnim uvjetima. Ujedno je najavio je da će do petka biti završeni radovi na mjestu gdje se donedavno nalazio buvljak.

»Ovdje će se nalaziti parkiralište sa 200-tinjak parkirališnih mjesta, čija će cijena iznositi 10 kuna na dan, a sve u cilju kako bi sugrađani mogli ostaviti svoje automobile i dalje s javnim prijevozom do grada, odnosno svojih odredišta«, napomenuo je.

Na kraju svog obilaska Milan Bandić je posjetio i zaposlenike Gradskih groblja, kojima je također zbog otežanih uvjeta u radu isplaćena prva nagrada na plaći, a koja će se primjenjivati sve dok se ne potpiše novi kolektivni ugovor.

Bandić je istaknuo kako je svjestan koliko je teško raditi u ovim uvjetima i da će uvijek biti na strani radnika, »jer dužnost nam je stimulirati i priznati rad, a destimulirati nerad«. »Predsjednica uprave zajedno sa direktorima podružnica ima zadaću da to prepozna i provede u djelo«, dodao je. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni