Već 16. prosvjed radnika RIZ-a!

Već 16. prosvjed radnika RIZ-a!

Prosvjed je organizirao Sindikat metalaca Hrvatske čiji predstavnici traže smjenu ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milana Dejanovića i predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića

Radnici RIZ-Odašiljača danas su se već  po 16. put okupili na prosvjednom skupu na Markovom trgu ispred Hrvatskog sabora. Povod prosvjedu na kojem se okupilo više od stotinu radnika ovaj je put bila odluka kojom je ravnatelj Državnog ureda za upraljanje državnom imovinom (DUUDI) Mladen Pejnović zaustavio odluke ministara gospodarstva i financija o povratu otetih dionica RIZ-u. Prosvjed je organizirao Sindikat metalaca Hrvatske čiji predstavnici traže smjenu ravnatelja Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) Milana Dejanovića i predstojnika DUUDI-ja Mladena Pejnovića. Glavna povjerenica Sindikata metalaca Marina Glokević ističe da je Pejnović ugrozio opstanak tvrtke, koja je samo ove godine proizvela robu vrijednu gotovo 80 milijuna kuna, i to najvećim dijelom za izvoz.

Nakon prosvjeda ispred Sabora koji je trajao od 12 do 13 sati, prosvjednici su odlučili zaputiti se ispred sjedište DUUDI-ja. Radnici RIZ-Odašiljača traže da Hrvatski sabor svojim zaključkom obveže Vladu na donošenje hitnih o zatraženim smjenama, kao i ukidanje Zakona o upravljanju državnom imovinom ili njegovu temeljitu izmjenu te raspuštanje agencija CERP-a i DUUDI-a.

RIZ-16-prosvjed-transparenti

»Imate zakonsku, moralnu i svetu obavezu da konačno zaustavite pljačku preostale imovine RH, obavezu da spasite hrvatsko gospodarstvo i hrvatske ljude. Hrvatska nikad neće izići iz ekonomske krize ako se ne zaustavi pljačka i korupcija«, poručuju radnici RIZ-a predsjedniku Hrvatskog sabora i saborskim zastupnicima.

Oporbeni zastupnici u Saboru kritizirali su u srijedu izvršnu vlast zbog nerješavanja problema u RIZ-u. DUUDI je u srijedu priopćio da se u svemu što je činio u vezi s RIZ-Odašiljačima i radničkim dioničarstvom vodio interesima RH te da su svi postupci bili u skladu s propisima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni