Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predana nova oprema

Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb predana nova oprema

Vatrogasnoj postrojbi Novi Zagreb danas je predana vrijedna oprema za spašavanje i pretraživanje. Opremu ukupne vrijednosti 972.820 kuna osigurao je Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a dana je na korištenje Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina.

Gradonačelnik Milan Bandić tom je prilikom podsjetio da Zagreb ima najbolje opremljenu vatrogasnu jedinicu, kako profesionalnu, tako i dobrovoljnu, najviše vatrogasaca i vozila, što se i očekuje od metropole te dodao da su vrhunsko obučeni vatrogasci s vrhunskom opremom imperativ našega grada.

»Bez obzira na to, želio bih da naši vatrogasci, koji bdiju 24 sata nad gradom, imaju što manje posla i intervencija«, poručio je gradonačlenik Bandić.

»Donirali smo mobilni generatorski agregat na prikolici od 140 kW, pet cisterni zapremnine 1500 litara, opremu za podupiranje u ruševinama, temperaturne rezače kojima se mogu presjeći protuprovalna vrata i vibraskok za tražnje u ruševinama pomoću kojih se može detektirati da li se netko nalazi u njima«, objasnio je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacija Pavle Kalinić.

Zapovjednik Javno vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih istaknuo je kako se radi se o tradicionalnoj polugodišnjoj donaciji Grada kojom pomažu zagrebačkom vatrogastvu, odnosno njihovoj operativi.

Nakon primopredaje vatrogasci, koji su ujedno i članovi postrojbe Civilne zaštite za traganje i spašavanje, izveli su demonstraciju s novom opremom. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni