Vatrogascima uručeno 20 novih vatrogasnih vozila

Vatrogascima uručeno 20 novih vatrogasnih vozila

Na Policijskoj akademiji u utorak je održana svečana primopredaja prvih 20 od ukupno 94 vatrogasnih vozila čija je nabavka sufinancirana europskim novcem kroz Operativni program konkurentnost i kohezija.

Vozila su nabavljena u sklopu projekta „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH”, koji se provodi od 2018. do 2021., a čija je vrijednost 256,26 milijuna kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo da će ovih 20 vozila koristiti vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva iz 17 županija, a do kraja ljeta će se isporučiti preostalih 70.

Izrazio je zadovoljstvo što će dva vozila dobiti dobrovoljna vatrogasna društva iz Gline i Lekenika.

„Od kraja 2017. do danas, Ministarstvo unutarnjih poslova je iz EU fondova povuklo oko 250 milijuna eura za potrebe civilne zaštite u što se podrazumijeva Hrvatska vatrogasna zajednica, Hrvatska gorska služba spašavanja, Crveni križ…”, podsjetio je ministar Božinović.

Naglasio je da je vatrogascima osigurana vrhunska oprema te da će se i dalje nastaviti tim putem.

„U ovom trenutku su u izradi u financijski odobreni projekti vezani uz nabavu tri helikoptera, dva kanadera i sustav ranog upozorenja te ranog odgovora na krize”, kazao je Božinović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni