Vatrogasac – junak Tihomir Kunek primio Medalju Grada Zagreba

Vatrogasac – junak Tihomir Kunek primio Medalju Grada Zagreba

Zapovjednik JVP grada Zagreba Siniša Jembrih: »Nadam se da su Zagrepčani barem upola ponosni na svoje vatrogasce, koliko su vatrogasci ponosni na svoj grad«

Vatrogasac Tihomir Kunek u ponedjeljak je primio Medalju Grada Zagreba za plemenito djelo i požrtvovnost prilikom gašenja požara krovišta na obiteljskoj kući u Petrovoj ulici. Podsjetimo, Kunek je tamo prije tjedan dana spasio unesrećenog u požaru obiteljske kuće izloživši opasnosti vlastiti život.

Medalju mu je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Zagreba osobno uručio gradonačelnik Milan Bandić.

Nagrađeni vatrogasac zahvalio se gradonačelniku i okupljenim novinarima poručivši kako su on i kolege »samo radili svoj posao« te nadodao da bi isto učinio i bilo koji njegov kolega. Ipak, njegovom je reakcijom gospodin izvučen iz požara bez ikakvih ozljeda.

Zanimalo nas je kako su njegovi sinovi reagirali kada im je otac postao nova zvijezda. Pritom je Kunek izjavio: »Malo im je bilo čudno. Tata je postao nova zvijezda…«

https://www.facebook.com/vatrogascizagreb/photos/a.400792709843.173677.354691969843/10155980240979844/?type=3&theater

Zaključio je, međutim, kako se prilikom intervencije uvijek radi procijena situacije prije nego li reagiraju, ali ona se jako brzo napravi.

Njegov zapovjednik Siniša Jembrih iz JVP grada Zagreba smatra kako je ovo simbolična nagrada Grada Zagreba svojim vatrogascima. »Nadam se da su građani Zagreba barem upola ponosni na svoje vatrogasce, koliko što su vatrogasci ponosni na svoj grad«, rekao je Jembrih.

Podsjetio je kako oni godišnje iz požara i automobila izvuku 20 ljudi te nadodaje kako je upravo to njihov posao. Jembrih zaključuje kako se trude ga raditi najbolje što mogu.

Na njihove riječi se nadovezao gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da tome ne treba ništa posebno dodavati, već da njihova djela govore dovoljno, odnosno da on rade tiho, ali čine velika djela.

Gradonačelnik se u svoje ime, ali i u ime svojih suradnika i građana zahvalio nagrađenom vatrogascu.

Nadodajmo kako neslužbeno doznajemo da spomenuti vatrogasac nije dobio slobodan dan, već je nakon ove ceremonije nastavio svoj posao u smjeni.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni