“Vateroplisti donose olimpijska odličja, a Grad Zagreb dopušta propadanje HAVK-a Mladost”

“Vateroplisti donose olimpijska odličja, a Grad Zagreb dopušta propadanje HAVK-a Mladost”

Davor Bernardić i Ratko Štritof: Grad Zagreb hitno mora donijeti strategiju financijskog oporavka HAVK Mlaost

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić i trener HAVK Mladost Ratko Štritof održali su u ponedjeljak zajedničku konferenciju za medije kod Sportskog parka Mladost.

Svojim obraćanjem željeli su ukazati na činjenicu da, dok hrvatski vaterpolisti donose olimpijska odličja, Grad Zagreb dopušta višegodišnje sramotno propadanje HAVK Mladost. Već godinama se pokušava naći rješenje za loše stanje kluba, zbog kojeg su brojni igrači u jednom periodu karijere bili prisiljeni čak igrati i besplatno.

»Prije svega želio bih čestitati hrvatskoj vaterpolo reprezentaciji i svim sportašima na odličnom uspjehu na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. Dokazali smo da je hrvatski sport na svjetskoj razini i da spadamo u red sportskih veselila, iako se to ne bi reklo sudeći po stanju u našim sportskim klubovima. Kao primjer možemo uzeti najtrofejniji klub, HAVK Mladost, koji čak 15 godina nije osvojio niti jedan europski naslov. Nekada je Mladost davala po šest, sedam reprezentativaca, a danas je to samo jedan. Klub grca u dugovima i ne smijemo dopustiti nastavak propadanja. Sport je brand Zagreba i moramo ga vratiti na stare staze slave. Nekada smo slavili uspjehe Dinama, Cibone, a danas to nije slučaj. Zagrebački klubovi moraju biti ponos grada. Naš plan je sanirati dugove i loše upravljanje te izmjenama nacionalnog zakonodavstva privući kapital u sportske klubove«, poručio je Bernardić.

Zagrebački vaterpolisti uistinu su pravi dokaz da ljubav prema klubu i sportu nema granica. To dobro zna i ikona hrvatskog vaterpola, trener HAVK Mladost Ratko Štritof.

»Moj san je svakako uskoro svjedočiti rješenju teške situacije koja je pogodila HAVK Mladost. Riječ je o klubu s dugom tradicijom, Mladost možda danas nema reprezentativce, ali ima mlade igrače i kvalitetan kadar. Podržavam gospodina Bernardića u njegovim nastojanjima i hvala vam na trudu koji ulažete u rješenje naših problema«, zaključio je trener HAVK Mladost Ratko Štritof. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni