Vanjski interaktivni ekran u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“

Vanjski interaktivni ekran u Tehničkom muzeju „Nikola Tesla“

S ciljem modernizacije Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ u Zagrebu na ulazu u muzej postavljen je interaktivni ekran koji sve zainteresirane posjetitelje vodi kroz odjele Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“ predstavljajući pritom zanimljive činjenice i atraktivne fotografije muzeja.

Interaktivni ekran je vrijedan 130.000 kuna, a postavljen je u suradnji s tvrtkom RWE koja je glavni sponzor Tehničkog muzeja “Nikola Tesla”.

„Drago nam je da tvrtka RWE dugoročno prepoznala potencijal Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“, kao jednog od najposjećenijih muzeja u Hrvatskoj te njegovu brigu za tehničku baštinu i njezinu atraktivnu prezentaciju javnosti. Ovaj vanjski interaktivni ekran poboljšat će komunikaciju s posjetiteljima i izvan našeg radnog vremena te dati traženu informaciju uz hrvatski na još četiri strana jezika. Možemo reći da ovom modernizacijom muzej na baštini prošlosti predstavlja vizije budućnosti s tehnologijama temeljenim na idejama velikog Nikole Tesle“, istaknula je Markita Franulić, ravnateljica Tehničkog muzeja „Nikola Tesla“.

„RWE aktivno sudjeluje u različitim programima koji pomažu rast i razvoj lokalnih zajednica i posebno smo fokusirani na dvije skupine – umirovljenike kao najranjiviju skupinu našeg društva i učenike kao budućnost naše zemlje. Tako smo u posljednje dvije godine u okviru suradnje s Tehničkim muzejom Nikola Tesla u muzej doveli više od 500 učenika slabijeg imovinskog stanja iz 10 osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Drago nam je da kao energetska kompanija možemo doprinijeti afirmaciji i približavanju tehničke znanosti mlađim generacijama i stoga ovakve projekte smatramo temeljem našeg društveno odgovornog poslovanja“, rekao je Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni