Vanđelić neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

Vanđelić neće biti HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba

(Foto: FSB)

Privremeni ravnatelj Fonda za obnovu Damir Vanđelić danas je obznanio da se ipak neće kandidirati za gradonačelnika Zagreba na predstojećim lokalnim izborima.

Nesuđeni kandidat HDZ-a je na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj se govorilo o aktivnostima vezanima za naknadu štete od potresa ustvrdio kako je tu odluku donio samostalno.

Poručio je da je osoba »koja drži do svoje riječi«, ustvrdivši kako je najveći problem Zagreba potresna obnova.

Podsjetimo, još do pred koji dan Vanđelić je sam govorio kako razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Zagreba, a da će to ovisiti o tome koliko će se uspješno provoditi obnova grada.

V. d. ravnatelja Fonda je zahvalio svima koji su rekli da bi ga podržali u eventualnoj kandidaturi. Novinare je zamolio da ga više ne ispituju oko kandidature budući da je od nje odustao.

Prema pisanju Indexa Vanđelićeoj kandidaturi je presudilo to što je želio u utrku za gradonačelnika Zagreba ući odriješenih ruku. Drugim riječima, da ima slobodu samostalnog izbora budućih suradnika, ima utjecaj na sastavljanje liste te presudan glas kada je u pitanju postizborno koaliranje, pri čemu je unaprijed odbačena mogućnost dogovora s Milanom Bandićem…

Iz vrha stranke su se suzdržali od komentara i ogradili od detalja razgovora budući da su pregovore vodili čelnik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković i Damir Vanđelić osobno u četiri oka. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni