Vandali razbili prozore na zgradi Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH

Vandali razbili prozore na zgradi Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH

Vandali su protekloga vikenda bacili kamenje na zgradu Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske u Zagrebu, u Ulici Pavla Hatza 16. Kamenjem su razbijena dva prozora u prizemlju zgrade, a kamenje je završilo u unutrašnjosti prostorija i pričinjena je manja materijalna šteta. Napad je prijavljen policiji koja traga za počiniteljima, priopćili su iz inicijative Veterani Domovinskog rata i antifašisti Hrvatske (VeDRaNhr).

»Ovom prilikom podsjećamo da je Republika Hrvatska nastala na antifašističkim temeljima te da je Hrvatski sabor 2005. godine, u povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom, koja se obilježava u Europi i cijelom svijetu, donio Deklaraciju o antifašizmu, kojom potvrđuje antifašističku demokratsku utemeljenost i opredijeljenost Republike Hrvatske i hrvatskog društva te duboku privrženost vrijednostima suvremene demokracije«, navodi se u priopćenju inicijative u kojoj oštro osuđuju napade na imovinu i prijetnje kojima su izloženi vodeći ljudi SABA RH, među kojima su i brojni veterani Domovinskog rata.

Napominju da se ipak o opasnim radnjama pri kojima je netko mogao biti i ozlijeđen.

Spomenimo da SABA RH ima više od 300 članova – veterana Domovinskog rata te će oformiti i njihovu sekciju, dok je inicijativa VeDRaNhr u postupku osnivanja udruge, čiji će članovi ujedno biti i članovi spomenute sekcije.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=156199719450271&id=114639340272976

 (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni