Valentinovo u Lisinskom uz Thomasa Hampsona

Valentinovo u Lisinskom uz Thomasa Hampsona

Iako je u najprestižnijem svjetskom tisku proglašavan „opernim baritonom bez premca“, Thomas Hampson je i više od toga; on je „ambasador američke pjesme“, istraživač vokalnih tehnika te inovator u glazbenom izričaju i primjeni moderne tehnologije. Održao je koncerte u najvećim koncertnim i opernim kućama svijeta, primio mnoga priznanja i nagrade struke, no najveće priznanje stiglo je od Američke akademije umjetnosti i znanosti za doprinos očuvanju i istraživanju američke pjesme – kulturne baštine njegove domovine.

»Majstor pjevanja i inspiracija novim generacijama pjevača« – San Francisco Classical Voice

Njegova društvena osviještenost ide dalje: godine 2003. osnovao je fondaciju Hampsong posvećenu promicanju umjetničke pjesme u Americi, koja podupire muzikologe i mlade umjetnike projektima, simpozijima, tečajevima, debitantskim koncertima te predavanjima. Hampsonov lirski bariton virtuoznih tehničkih mogućnosti i njegova glazbena inteligencija omogućili su mu da u svojem umjetničkom djelovanju izvodi najširi mogući repertoar: od lieda, oratorija, glazbenog teatra, operete, opere do suvremene glazbe. Upravo zato ne iznenađuje što je 2011. godine ECHO Klassik upravo njemu dodijelio titulu Pjevača godine. To je priznanje primio već četvrti put u svojoj karijeri!

»Hampson ima izvanrednu sposobnost da uhvati poetsku esenciju pjesme i prenese je neposredno u slušateljevo uho i srce« – Washington Post

Cijena ulaznica je : 260, 290 i 320 kn, ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dvorane i online www.lisinski.hr (zg-mag)