Valentino Valjak: Ovdje se provodi kulturocid!

Valentino Valjak: Ovdje se provodi kulturocid!

S Muzeja atuomobila Ferdinand Budicki u utorak je počelo uklanjanje reklama i vizuala. Posao su odrađivali radnici tvrtke Graditelj svratišta, a sve se odvijalo pod nadzorom dvojice komunalnih redara koji su pokušali spriječiti novinara portala ZG-magazin i kamermana televizije Z1 da taj događaj snime.

Sve se događalo na adresi bivše tvornice čepova Pluto na adresi Ljudevita Posavskog 48 i Zavrtnice. Uz izvođače radova, ali i komunalne redare dežurao je i Valentino Valjak, voditelj spomenutog muzeja, koji je uz znak protesta uz sebe u vozio bistu Ferdinanda Budickog, koju je napravio nekadašnji bubnjar rock grupe Azra, Boris Leiner. Valentino Valjak je izjavio kako se danas »provodi kulturocid« nad nečim što je donijelo mnogo toga dobroga za Zagreb, za razliku od nekih drugih muzeja.

Kao odgovornog za ovu situaciju smatra Pavla Kalinića pročelnika obližnjeg Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kako tvrdi Valjak, želi preuzeti prostor Muzeja koji im je »trn u oku«. Valjak nam je prije nekoliko dana najavio kako ih »uklanjanje reklama neće omesti da opet budu najposjećeniji u Noći muzeja«, manifestaciji koja se održava 26. siječnja.

Podsjećamo da će Muzej automobila Ferdinand Budicki biti zatvoren od 27. veljače, temeljem zaključka o ovrsi koju je nad istoimenim odltimer klubom donio Općinski građanski sud u Zagrebu.

M. Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni