“Vakserski turizam” značajno povećao broj noćenja u Zagrebu

“Vakserski turizam” značajno povećao broj noćenja u Zagrebu

(Foto: Boris Jagačić)

Od studenoga prošle godine Rusi su najčešći strani turisti u Zagrebu. Zadovoljni su našim gostoprimstvom te najavljuju svoj ponovni dolazak

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ), glavni grad Hrvatske u siječnju bilježi 174 % više dolazaka i 133 % više noćenja, nego u siječnju 2021. godine. Registrirano je ukupno 42.456 dolazaka te 106.093 noćenja, a, uz domaće goste, najviše noćenja ostvarili su gosti iz: Rusije, Italije, Njemačke, BIH i SAD-a.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld je izrazila zadovoljstvo zbog statistika koje, kako je ustvrdila, pokazuju trend oporavka zagrebačkog turizma.

»Vezano uz dolaske ruskih gostiju koji su u studenom i prosincu prošle godine te, sada, u siječnju bili najbrojniji strani gosti u Zagrebu, jako su dobre povratne informacije s terena. Naime, od strane zrakoplovne kompanije Aeroflot te turističke agencije Atlantis, koje najvećim dijelom dovode ruske goste u sklopu aranžmana povezanima s cijepljenjem, svi su jako zadovoljni našim gostoprimstvom. Imaju sjajne prve dojmove te planiraju ponovo doći na ljeto«, kaže Bienenfeld.

»Dodatno raduje i činjenica da smo, u odnosu na siječanj rekordne 2019. godine, na 90 % ostvarenih noćenja te da se prosječan ostanak produljio na 2,5 noći«, dodala je.

Direktorica TZGZ-a je poručila kako očekuje daljnji porast turističkih rezultata i u nadolazećim mjesecima ako se nastavi trend postupnog smirivanja COVID pandemije.

U TZGZ-u ističu da su u siječnju domaći turisti ostvarili 32.702 noćenja, što je porast od 62 % u odnosu na siječanj prošle godine, dok su strani gosti ostvarili 73.391 noćenje, što je porast od 190 %. Od ukupno ostvarenih dolazaka domaći turisti su ostvarili 14.972 (rast 79 %), a strani 27.484 (rast 286 %). (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni