UZOR: Gradonačelnikov lobi gura gradnju spalionice

UZOR: Gradonačelnikov lobi gura gradnju spalionice

Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR) organizirala je u četvrtak prosvjed ispred Stare gradske vijećnice, uoči sjednice Gradske skupštine kako bi iskazali protivljenje protiv gradnje spalionice otpada u Zagrebu. Prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo »Zdravlje nema cijenu – ne spalionici« i »CUPOVZ – mulj(aonica), gradu spalionica« i dr.

Predsjednica Udruge, Branka Genzić Horvat poručila je kako se stanovnici Resnika protive gradnji spalionice koja ne samo da je skupo, već i ekološki neprihvatljivo rješenje koje će naštetiti zdravlju građana, navodeći kako postoje prikladnija rješenja za zbrinjavanje otpada. Među njima je i pojačano odvajanje na izvoru.

Optužila je gradonačelnika Milana Bandića da stalno, prema potrebi, mijenja izjave u svezi s gradnjom spalionice, dok »gradonačelnikov lobi« u stvari gura gradnju spalionice koja se skirva iza naziva »postrojenje za termičku obradu otpada«.

Također, dodala je i da postoji ekološko rješenje i za mulj koji se skuplja na Centralnom uređaju za pročišćavanje otpadnih voda (CUPOVZ), a koji se sada gomila. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni