Uz Zagreb Auto Show najavljena i kompletna rekonstrukcija Velesajma

Uz Zagreb Auto Show najavljena i kompletna rekonstrukcija Velesajma

U šest dana trajanja sajma posjetitelji će moći vidjeti 31 marku automobila, 22 marke gospodarskih vozila, 13 marki autobusa te 6 marki motocikala, a nastupit će i dva proizvođača električnih vozila i motocikala – Rimac automobili i Doking. Najavljene su i tri svjetske vicepremijere te 27 hrvatskih premijera

Nakon osam godina pauze, na Zagrebačkom velesajmu, od 5. do 10. travnja održat će se međunarodni salon automobila Zagreb Auto Show, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Zagreb Auto Show bio je najposjećeniji i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma, ujedno i član svjetske obitelji OICA sajmova i Međunarodne unije sajmova UFI. On je puno više od gospodarske sajamske aktivnosti i događaj je od posebnog društvenog i medijskog značaja za našu zemlju i ovaj dio Europe.

Manifestaciju od gospodarskog i turističkog interesa najavio je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo Mirkom Jozić.

Gradonačelnik Bandić ocijenio je kako je ovo je velika stvar za Zagreb te kako je jedan od najzadovoljnijih ljudi jer je među 18 sretnika koji imaju priliku imati auto show u svom gradu koji je nacionalna dragocjenost i projekt od strateškog značaja. Posebno se zahvalivši proizvođačima automobila i drugim izlagačima pozvao je medije da svojim najavama i izvještavanjem pomognu vratiti nekadašnji sjaj Auto showu. »Ovo je prava uvertira za temeljiti redizajn i obnovu Zagrebačkog velesajma«, podvukao je gradonačelnik Bandić.

Turistički značaj manifestacije

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je da će na 70 tisuća m² izložbene površine u 14 raspoloživih paviljona Velesajma i na otvorenom prostoru biti 200-injak izlagača. U šest dana trajanja sajma posjetitelji će moći vidjeti 31 marku automobila, 22 marke gospodarskih vozila, 13 marki autobusa te 6 marki motocikala, a nastupit će i dva proizvođača električnih vozila i motocikala – Rimac automobili i Doking. Najavljene su i tri svjetske vicepremijere te 27 hrvatskih premijera.  Tomšić je napomenula da se ovogodišnja izložba automobila ne bi mogla održati bez pomoći i sinergije gotovo svih zagrebačkih institucija.

O značaju manifestacije za Zagreba kao turističkog odredišta na konferenciji za novinare govorila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. Turistička zajednica se u ovaj projekt uključila u dijelu organizacije popratnih sadržaja te promoviranja ovog Showa putem svojih promocijskih kanala u susjednim zemljama, ali i zemljama cijele Europe, istaknula je Bienefeld i dodala kako je analiza posjete zadnjeg zagrebačkog Auto Showa pokazala da je 50 posto posjetitelja došlo iz Zagreba i okolice, 40 posto iz ostalih dijelova Hrvatske, a deset posto iz Slovenije i Bosne i Hercegovine dok se očekuje da će ovogodišnji Auto Show privući više posjetitelja iz inozemstva jer je Zagreb u međuvremenu postao turistički prepoznatljiv.

Zagreb auto show projekt je Grada Zagreba, a u pripremu i realizaciju projekta izravno su uključeni Grad Zagreb, Zagrebački holding, Turistička zajednica Grada Zagreba i Zagrebački velesajam

Pripreme su u punom tijeku kako bi 5. travnja, kada se Salon otvara za novinare, sve bilo u najboljem izdanju.

CIJENA ULAZNICA

Ulaznica za jednokratni posjet – 35,00 kuna
Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika –  25,00 kuna
Obiteljska ulaznica – paket za 2 odraslih i 2 djece – 90,00 kuna
Ulaznica za stalni posjet – 110,00 kuna

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni