Uz prilaze vrtićima i bolnicama, čiste se i nogostupi

Uz prilaze vrtićima i bolnicama, čiste se i nogostupi

Gradonačelnik Bandić je najavio da će se za čišćenje snijega angažirati studenti i nezaposleni, bude li potrebno / O problemima na cestama građani se mogu javiti na besplatne telefone 0800 2554 i 072 500400 te na e mail: zimska.sluzba@zagreb.hr

U prostorijama DVD Lužnica u ponedjeljak navečer održana je sjednica Stožera zimske službe na kojoj su suradnici gradonačelnika Milana Bandića izvijestili o stanju na cestama u gradu Zagrebu.

Pročelnik Gradskog ureda za promet Dinko Bilić rekao je kako je 235 ekipa Zagrebačkih cesta na terenu, odnosno 500 osoba male zimske službe sa ukupno stotinjak strojeva. Snijeg se, kazao je, čisti cijeli dan, a od 17 sati počelo je čišćenje snijega na prilazima prema školama, vrtićima, domovima zdravlja i umirovljenika te bolnicama, a u večernjim satima započet će i detaljnije čišćenje nogostupa.

Voditelj Zagrebačkih cesta Ante Todorić istaknuo je da u ova tri dana koliko pada snijeg u gradu u niti jednom trenutku nije bio ugrožen javni promet te naglasio kako je potrošeno ukupno pet tisuća soli i oko tri tisuće sipine. Probleme bi, ocijenio je, jedino mogla stvarati ledena kiša u čišćenju trgova i pješačkih zona koja je najavljena za danas.

Zadovoljstvo očišćenim cestama nije krila ni predsjednica Mjesnog odbora Lipnica Ivana Trputac istaknuvši kako im manje probleme jedino stvaraju pojedine neočišćene prilazne ceste, ali uvjerena je da će se i to riješiti u narednih nekoliko dana.

Gradonačelnik Bandić najavio je da će se, bude li potrebe, angažirati još više ljudi – studenti i nezaposleni sa Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kako bi ceste bile savršeno čiste.

Na sastanku je rečeno da su svi prometni koridori javnog gradskog prometa su prohodni i promet teče bez poteškoća, a bude li potrebe spremna je i ZET-ova ekipa sa svoje četiri ralice.

O problemima na cestama građani se mogu javiti na besplatne telefone u Gradskoj upravi i Zagrebačkom holdingu : 0800 2554 i 072 500400 te na e mail: zimska.sluzba@zagreb.hr.. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni