Uz OŠ Gustava Krkleca gradi se poligon za pješake i bicikliste

Uz OŠ Gustava Krkleca gradi se poligon za pješake i bicikliste

Djeca će na poligonu učiti ponašanje u prometu odnosno kako se prelazi preko pruge i zebre, upoznavat će se s prometnim znakovima te kako se voziti pokolniku odnosno po biciklističkoj stazi

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zajedno sa suradnicima danas je prisustvovao početku radova na uređenju okoliša Osnovne škole Gustav Krklec i izgradnji poligona za pješake i bicikliste.

»U sklopu Nacionalnog plana sigurnosti u prometu se radi ogledni poligon koji neće biti namijenjen samo za djecu iz Novog Zagreba nego za svu djecu«, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da se zajedno s poligonom mora napraviti i ograda oko škole.

Djeca će na poligonu učiti ponašanje u prometu odnosno kako se prelazi preko pruge i zebre, upoznavat će se s prometnim znakovima te kako se voziti po kolniku odnosno po biciklističkoj stazi.

Prema riječima pomoćnice pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Tatjane Operte napravit će se poligon u dužini 455 m, urediti okoliš i zasaditi 20-ak novih stabala, postaviti nova javna rasvjeta i adekvatna prometna signalizacija, riješiti površinska odvodnja te izgraditi tribine duljine 73 m u tri reda i ograda visine 4m. Rok za završetak radova je 60 dana.

Nezadovoljan stanjem školskog igrališta OŠ Gustav Krklec gradonačelnik je ponovno apelirao na ravnatelje i domare svih zagrebačkih škola da igrališta u što skorijem roku saniraju. (zg-m)