Uvoz guši domaću proizvodnju cvijeća

Uvoz guši domaću proizvodnju cvijeća

Na manifestaciji Dani cvijeća sudjeluju proizvođači iz tri udruge, a održava se na Tomislavovom trgu i okretištu Dubec u Dubravi do 6. lipnja

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je danas na Trgu kralja Tomislava manifestaciju Dani cvijeća koja se održava 13. godinu zaredom u organizaciji Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Manifestacija se održava od 18. svibnja do 6. lipnja, a cvijeće i sadnice izložene su na dvije lokacije u Zagrebu –Trgu kralja Tomislava i okretištu Dubec u Dubravi.

Na manifestaciji sudjeluju proizvođači iz tri udruge: Adamovec, Ljubičica i Maćuhica, a održava se na Tomislavovom trgu i okretištu Dubec u Dubravi u razdoblju od 18. svibnja do 6. lipnja.

Zahvalivši se organizatorima, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je ovogodišnja manifestacija skromnija zbog epidemije koronavirusa i potresa koji je zadesio naš grad, ali da je siguran da će sljedeće godine doći na staro s puno više proizvođača i lokacija na kojima će biti organizirana.

Predsjednik Udruge proizvođača cvijeća i sadnog materijala Grada Zagreba Stjepan Tomurad istaknuo je da unatoč svemu posjetitelji imaju priliku razgledati raznovrstan asortiman cvijeća, te dodao da bi domaća proizvodnja mogla biti znatno veća kada bi se manje uvozilo.

Tajnik udruge Ljubičica Drago Čičko kazao je kako je ove sezone slabija prodaja na tržnicama, međutim prodaja putem online virtualnih tržnica je porasla. (ZG-m)