Uvjerljiva pobjeda velemajstora Lalića

Uvjerljiva pobjeda velemajstora Lalića

(Foto: S turnira na Branimircu)

Tradiconalni šahovski turnir za Dan Donjega grada održan je na zagrebačkom “Branimircu” 23. rujna 2016. Dan gradske četvrti Donji grad ujedno je i Dan europske kulturne baštine. Na području gradske četvrti Donji grad u Zagrebu nalazi se velik broj kazališta, muzeja, galerija i drugih kulturnih ustanova pa Donji grad mnogi smatraju kulturnom prijestolnicom Hrvatske.

Turnir je igran švicarskim sustavom u 9 kola i tempom od 10 minuta po igraču. Uvjerljivo je pobijedio velemajstor Bogdan Lalić s 8 osvojenih bodova. Drugo i treće mjesto sa 7 osvojenih bodova podijelili su majstorski kandidati Mirko Raljić i Domagoj Glažar, a Raljić je slavio po dodatnom kriteriju. Turnir je protekao u prijateljskom ozračju, uz grickalice i napitke, a organizator je pripremio skromne predmetne nagrade za pobjednike u glavnoj i nekoliko posebnih kategorija.

Poredak na turniru: 1. Bogdan Lalić 8, 2-3. Mirko Raljić i Domagoj Glažar 7, 4. Robert Govorko 6, 5-6. Dejan Glišić i Milan Tušek 5,5, 7-10. Bogdan Božinović, Ante Leon Starčević, Ivan Peles i Leon Putar 5, 11-15. Nebojša Vitaljić, Bruno Sontag, Božo Jurišić, Slavko Putar i Darijan Mišak 4,5, 16-20. Damir Orinčić, Mihael Kovač, Miloš Bulat, Mira Srebro i Borivoj Đurić 4, 21-22. Lara Putar, Branko Mišković 3,5, 23-24. Miladin Pilipović i Boris Valjin 3 boda itd. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni