Utvrđena visina godišnjeg paušala za iznajmljivače

Utvrđena visina godišnjeg paušala za iznajmljivače

(Izvor ilustracije: www.mb-print.com)

Gradska skupština u četvrtak je usvojila Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba. Tom se odlukom utvrđuje se visina paušalnog poreza na dohodak po krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba, koji je u tu svrhu podijeljen u četiri zone, odnosno razreda.

Tako će iznajmljivači plaćati paušalni porez u iznosu od 150 do 300 kuna po krevetu godišnje, ovisno u zoni kojoj se nalazi objekt, a kako je prikazano u tablici.

Odluka stupa na snagu prvoga dana od dana objave u Službenom glasniku Grada Zagreba.

Spomenimo da je na prijedlog Odluke pristigao amandman HNS-ovog gradskog zastupnika Tomislava Stojaka koji je predlagao da se u Zagrebu uspostave samo dvije platežne zone, od 150 i 300 kuna, što smatra pravednijim.

Drugi je bio amandman kakav je predložio Klub gradskih zastupnika Socijaldemokratske partije Hrvatske i Naprijed Hrvatska! – Progresivni savez, a po kojem bi se Odluci dodao još jedan članak s detaljnijom razdiobom zona. U skladu s tim prijedlogom zona s najvećim paušalom odnosila bi se samo na područja Donjeg i Gornjeg grada. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni