Utrkom preko slovenske granice obilježit će se ulazak Hrvatske u schengensku zonu

Utrkom preko slovenske granice obilježit će se ulazak Hrvatske u schengensku zonu

(Foto: KCIPT Samobor)

Ulazak Hrvatske u europodručje i schengensku zonu s prvim danom 2023. godine obilježit će i tri grada uz samu granicu: Sveta Nedelja, Samobor i Brežice.

Tim povodom organizirana je utrka, koja starta u nedjelju, 1. siječnja 2023. u 11:30 sati iz centra Svete Nedelje. Trčat će se u tempu 6:10 minuta po kilometru na relaciji Sveta Nedelja – Samobor – Bregana – Brežice (ukupno 24,2 km).

Trkači će se kratko okrijepiti u Samoboru na parkiralištu uz pop up klizalište u centru grada te u 12:20 sati krenuti dalje, prema malograničnom prijelazu Bregana gdje će se u 13 sati susresti gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot i gradonačelnik Brežica Ivan Molan te tako simbolično obilježiti ulazak Hrvatske u schengenski prostor.

Nakon ovog susreta, trkači nastavljaju dalje prema Brežicama, odakle im je organiziran prijevoz nazad prema Samoboru i Svetoj Nedelji.

Tehnički organizator ove trkačke akcije je Klub cestovnog i planinskog trčanja Samobor, a pokrovitelji su gradovi Sveta Nedelja, Samobor i Brežice. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni