Utrka Terry Fox Run okupila 6000 građana

Utrka Terry Fox Run okupila 6000 građana

(S prošlogodišnje utrke, izvor: Terry Fox Run Craotia/Facebook)

Na SRC-u Jarunu je u nedjelju na trasi nešto dužoj od 6 km održana 20. utrka Terry Fox Run u kojoj je sudjelovalo oko 6000 građana. Oni su trčanjem, bicikliranjem, rolanjem ili šetnjom podržali ovu najdugovječniju humanitarnu utrku u nas.

Novac od ovogodišnjih donacija i prodanih majica s vizualom utrke bit će dodijeljen mladim znanstvenicima Instituta Ruđer Bošković koja će pomoći u otkrivanju novih lijekova u liječenju žena koje imaju hormonski ovisan rak dojke, istaknuo je predsjednik Hrvatske lige za borbu protiv raka prof. dr. sc. Damir Eljuga.

Osim prikupljanja financija za medicinska istraživanja cilj utrke je i podizanje svijesti građana o nužnosti preventivnih pregleda. Proteklih godina prikupljeno je 6,7 milijuna kuna koji su utrošeni na opremanje hrvatskih bolnica te financiranje istraživanja raka, a od ovogodišnje utrke prikupljena sredstva namijenjena su Institutu Ruđer Bošković.

Utrku Terry Fox Ran poznatu i kao »Maraton nade« organizirali su Veleposlanstvo Kanade u suradnji s tvrtkom MPG, Hrvatskom ligom za borbu protiv raka, Zagrebačkim holdingom, hotelom Esplanade Zagreb i agencijom XOXO.

https://www.facebook.com/TFRCroatia/videos/1475030025857313/

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni