Utrka lađara i 16. Festival europske kratke priče

Utrka lađara i 16. Festival europske kratke priče

Povodom dana Grada Zagreba 28. svibnja na zagrebačkom jezeru Jarun, održat će se utrka neretvanskih lađara. U duljini od 9,6 kilometara u utrci će sudjelovati oko deset najboljih posada s tradicionalne utrke na Neretvi. Treba spomenuti i podatak, kako je ovo prvi puta da se takva utrka održava u Zagrebu, te kako su ovom utrkom Neretvani željeli ukazati, kako im je upravo lađa, tada bila jedino  sredstvo.

U Studentskom centru u Zagrebu ali i  Kazalištu Gavella,  te Klubu Booksa od 28. svibnja do 2. lipnja održava se 16. Festival europske kratke priče. U nedjelju 28. svibnja s početkom u 14 sati program započinje s događanjem Čuvajte se: hrvatski pisci kuhaju! U 20 sati u Kazalištu Gavella slijedi Razgovor i čitanje sa Janice Galloway, a raspravu moderira Roman Simić. Osim u Zagrebu, ova manifestacija odvija se još i u Rijeci, Samoboru i Velikoj Gorici.

U subota 27. svibnja započinje 22. Croatia classic marathon oldtimer rally. Kako nam je izjavila jedna od organizatora, a ujedno i predstavnica iz Oldtimer kluba Stari kotači, Andreja Weber , početna točka je u Svetoj nedjelji u dok je cilj određen u Zaprešiću. Duljina trase prvog dana iznosi oko  70 km, dok će drugog dana maratona, odnosno u nedjelju trase iznositi oko 140 km . Važno je pritom istaknuti, kako samo natjecanje u nedjelju ima natjecateljski karakter. (Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni