Usvojen zagrebački proračun za 2020. godinu “težak” 8,5 milijardi kuna

Usvojen zagrebački proračun za 2020. godinu “težak” 8,5 milijardi kuna

Prijedlog zagrebačkog proračuna za 2020. godinu težak 8,547 milijardi kuna danas je prihvaćen većinom glasova gradskih zastupnika.

Za gradonačelnikov prijedlog proračuna glasalo je 28 gradskih zastupnika, a protiv se izjasnilo njih 15.

Podsjetimo, riječ je o nastavku 29. sjednice Gradske skupštine, koja je započela u ponedjeljak, a nakon višesatne rasprave o prijedlogu proračuna nastavak sjednice je prebačena na utorak.

Prema riječima gradonačelnika Milana Bandića za gradske četvrti i predškolski odgoj osigurano je više od 700 milijuna kuna, za osnovno i srednje školstvo planira se 180 milijuna kuna, a oko 430 milijuna kuna planira se za demografske mjere, konkretno, novčanu naknadu za roditelje odgojitelje te pomoć za kupnju opreme za novorođenčad.

Na kulturu se planira potrošiti više od 450, a na sport više od 417 milijuna kuna.

Za kapitalna ulaganja, objekte, zdravstvo, socijalu, zaštitu spomenika i dr. namijenjeno je 400 milijuna, dok će 420 milijuna  kuna otići na gradnju i održavanje prometne infrastrukture. Gradonačelnik je najavio i nastavak energetska obnova zgrada za što je u proračunu planirano 160 milijuna kuna.

Na proračun je pristiglo 44 amandmana, od čega je prihvaćeno njih 13, a njihova ukupna vrijednost iznosi 115 milijuna kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni