Usvojen urbanistički plan Studentskog kampusa Borongaj

Usvojen urbanistički plan Studentskog kampusa Borongaj

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je da je izgradnja modernoga europskog studentskog kampusa proritet Zagreba i Hrvatske te kako zbog toga želi da sve bude napravljeno po zakonu i pravilima struke

Zagrebačka Gradska skupština na jučerašnjoj je (49.) izvanrednoj sjednici prihvatila odluku o donošenju Urbanističkog plana uređenja (UPU) Studentskog kampusa Borongaja, vrijednog pola milijarde eura, koji je dva puta bez uspjeha bio na dnevnome redu. Odluka je hitno prihvaćena jer rok za fondove Europske unije  EU fondove istječe 30. lipnja.

Predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić istaknuo je da je izgradnja modernoga europskog studentskog kampusa prioritet Zagreba i Hrvatske te kako zbog toga želi da sve bude napravljeno po zakonu i pravilima struke.

Potpredsjednica Gradske skupštine Danira Bilić (HDZ) podsjetila je da su dva mjerodavna odbora bila su protiv prvotnih prijedloga jer “nisu bili provedivi u praksi” i za njih se, rekla je, ne bi mogle dobiti potrebne lokacijske i građevinske dozvole.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je bivšoj i sadašnjoj vladi te ministru što su partnerski surađivali u projektu Sveučilišnog kampusa Borongaja, izrađivačima, uredima i drugima. “Stariji su me naučili da nikad ne govorim tko je kriv, već tko je zaslužan”, rekao je Bandić, koji je zahvalio na suradnji i gradskim zastupnicima ističući kako vjeruje da će tako biti i nakon lipnja. Odluka o UPU Sveušilišnog kampusa Borongaja, dodao je, tek je početak projekta o kojem će biti više riječi u sljedeća dva mandata.

Skupština je prihvatila i zaključak o zakupu poslovnih prostorija i opreme za potrebe Zdravstvene stanice Doma zdravlja Zagreb – istok u naselju Novom Jelkovcu u Sesvetama, dok je s dužnosti ravnatelja Umjetničkog paviljona u Zagrebu razriješen Božo Majstorović, a imenovan je obnašatelj dužnosti ravnatelja Radovan Vuković.

Sjednica je inače započela stankom na zahtjev HDZ-ovih zastupnika koji su se pobunili jer su željeli postaviti pitanja predsjedniku Uprave Zagrebačkog holdinga Ivi Čoviću, a nije ga bilo na sjednici, što su ocijenili bahatošću. (hina / zg-mag)

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni