Usvojen rebalans zagrebačkog proračuna

Usvojen rebalans zagrebačkog proračuna

Gradska skupština je na današnjoj sjednici usvojila rebalans zagrebačkog proračuna koji umjesto dosadašnjih 14,03 milijarde kuna iznosi 13,99 milijardi kuna.

Rebalans je izglasan većinom glasova gradskih zastupnika. Konkretno, 27 ih je bilo »za«, a 15 »protiv«.

U obrazloženju prijedloga navodi se da se na rebalans se išlo jer je proračunom Grada Zagreba za 2021. godinu bila planirana prodaja gradske imovine, odnosno zemljišta i objekata Zagrepčanke, Gredelja i Paromlina u iznosu koji premašuje milijardu kuna. No kako tokom godine nisu poduzete nikakve pripremne radnje prodaja se neće moći realizirati do kraja godine te se nametnula nužnost uravnoteženja proračuna.

Najviše je kritika na rebalans došlo iz redova gradskih zastupnika HDZ-a, koji smatraju da su uštede napravljene rebalansom – premale.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je istaknuo kako je nova gradska vlast napravila uštede od 400 milijuna kuna, ali taj je iznos otišao na »kosture iz ormara«, odnosno na troškove naslijeđene od prethodne Gradske uprave za koje su znali da će se dogoditi, ali nisu bili predviđeni u proračunu. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni