Usvojen rebalans proračuna “koji nema veze sa stvarnošću”

Usvojen rebalans proračuna “koji nema veze sa stvarnošću”

»Ovaj proračun mogao bi se opisati rečenicom – selo gori, baba se češlja«, ustvrdila je Anka Mrak-Tritasš

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u utorak su većinom glasova prihvatili rebalans proračuna, uz žestoke kritike oporbe koja tvrdi da je lažiran, kako nema veze sa stvarnošću te da pogoduje gradonačelnikovim poslovnim partnerima, prenosi Jutarnji list.

Ovim rebalansom i preraspodjelom sredstava, uz smanjenje samog proračuna u iznosu od 169,5 milijuna kuna, osigurava se novac za pročistač otpadnih voda, borbu protiv Covid-19 epidemije te saniranje posljedica potresa u iznosu oko 157 milijuna kuna.

»Ako pogledamo najveće dobitnike u ovom rebalansu – pročistač je 130 milijuna, saniranje posljedica potresa 114 milijuna, rotor 65 milijuna, pandemija koronavirusom 43 milijuna, obnova pročelja vjerskih zajednica 13 milijuna i žičara sedam milijuna – to je redoslijed«, komentirao je gradski zastupnik Stanko Kordić (Glas).

»Bilo bi ispravno reći da u ovaj rebalans ulazimo zbog osiguranja sredstava za poslovne partnere gradonačelnika, potom saniranja posljedica potresa i pokriće troškova pandemije«, ustvrdio je.

Zvane Brumnić (Klub zastupnika SDP-a) rekao je da je ovaj rebalans lažiran jednako kao što je lažiran proračun kad su ga donosili.

Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Glas-a i HSU-a) poručila je: »Ovaj proračun mogao bi se opisati rečenicom – selo gori, baba se češlja. Nema da omane oni koji su gradonačelniku važni. Kao da grad nisu zadesile dvije katastrofe, kao da nema pada osobne potrošnje i privatnih investicija«.

Zastupnici su u utorak raspravili samo tri točke od njih 66, a sjednica se nastavlja 17. lipnja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni