Ustanova “Dobri dom” obilježila 15 godina djelovanja

Ustanova “Dobri dom” obilježila 15 godina djelovanja

Od svog osnivanja pučkim su kuhinjama podijelili gotovo 27 milijuna obroka

Humanitarna ustanova »Dobri dom« u Velikoj Kosnici, a čiji je osnivač Grad Zagreb u srijedu je obilježila 15 godina djelovanja. Ustanova koordinira zagrebačkim sustavom pomoći za osobe u socijalno-zaštitnoj potrebi te je po tome jedinstvena u Europi. Pruža uslugu, odnosno pomoć u obliku prehrane u pučkoj kuhinji, dnevnog boravka i dostave obroka i obiteljskih paketa na kućnu adresu.

Od svog osnivanja pučkim su kuhinjama podijelili gotovo 27 milijuna obroka. U domove starijih i nemoćnih osoba je dostavljeno 2,2 milijuna gotovih obroka; 198 000 obitelji je preuzelo svoje prehrambene i higijenske pakete, a za 67 000 djece dojenačkog uzrasta je preuzeto više od 774 000 jedinica zamjenskog mlijeka.

U povodu 15. obljetnice okupljenima je prikazan kratki film 15 godina Dobrog doma – doma ljudske solidarnosti, a ravnatelj Alen Župan je gradonačelniku Milanu Bandiću i pročelnici Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romani Galić uručio zahvalnice.

»Dok god sam ja gradonačelnik, nitko neće biti bez toplog obroka i krova nad glavom jer upravo takvom politikom Zagreb dokazuje da je metropola koju krase socijalna osjetljivost i odgovornost, zaključio je gradonačelnik i istaknuo da je ponosan na rad Dobrog doma.

»Naš svakodnevni rad je vidljiv te se nadam da smo dosada opravdali očekivanja, ne samo Grada Zagreba, našeg osnivača nego i naših korisnika, što nam je izuzetno bitno«, naglasio je ravnatelj Župan.

Pročelnica Galić je naglasila i pohvalila umreženost Grada Zagreba i organizacija civilnog društva: »U Zagrebu su dvije samoposluge – dva socijalna dućana, jedan u Sigetu kojim upravlja Crveni križ, drugi u Gajnicama pod ingerencijom Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, a Grad Zagreb surađuje s oba«.

Ravnatelj Crvenog križa Grada Zagreba Petar Penava je istaknuo dobru suradnju Crvenog križa i Dobrog doma u dijeljenju toplih obroka korisnicima prihvatilišta iz neposredne im blizine.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni